Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ramai Bertanya Berapa Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi Sabah

Jika anda ke Pulau Sapi, Sabah, anda jangan lupa bahawa setiap pelancong atau pelawat yang ingin masuk ke Pulau Sapi akan dikenakan bayaran masuk. Harga bayaran masuk ke Pulau Sapi adalah bertujuan untuk menampung sedikit kos pengurusan pulau tersebut yang juga sebahagian daripada Tunku Abdul Rahman Park

 

Untuk pelancong asing, bukan rakyat Malaysia, mereka dikenakan bayaran masuk RM10 setiap seorang bagi dewasa dan RM6 bagi 18 tahun ke bawah. 

href=”http://www.mrjocko.com/2014/10/pengalaman-coral-flyer-zipline-pulau.html” target=”_blank” rel=”noopener”>Coral Flyer Zipline Parasailing Sabah

Seafood Murah dan Best di Kota Kinabalu

Rumah Terbalik di Sabah

 


Ramai Bertanya Berapa Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi Sabah

Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi

 

Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi

Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi

Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi

Untuk pelancong Malaysia, Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi, anda dikenakan hanya RM3 bagi dewasa dan RM1 bagi mereka yang dibawah umur 18 tahun. Bagi Warga Emas, anda hanya dikenakan RM1 dan Pelajar Sekolah dikenakan RM0.50 sahaja.

Antara aktiviti lain yang boleh anda lakukan di Pulau Sapi termasuk berkhemah, Barbeque, Snorkeling dan Selam Scuba.

Untuk mereka yang ingin berkhemah, bayaran tambahan RM5 akan dikenakan bagi setiap khemah, RM5 untuk barbeque dan RM50 bagi Selam Scuba (Bukan Warga Malaysia) dan RM20 (Warga Malaysia).

Kalau di kira, Bayaran Masuk Ke Pulau Sapi adalah bertujuan untuk menampung sedikit kos pengurusan pulau tersebut yang juga sebahagian daripada Tunku Abdul Rahman Park Unt ini agak murah kerana ia sangat berbaloi. Tambahan pula, kos yang dikenakan ialah sebagai kos tambahan untuk penjagaan dan urustadbir pulau ini untuk kemudahan dan kesenangan di masa hadapan.

Sudah pasti kalau anda belum ke Pulau Sapi dan Pulau Gaya di Sabah, anda harus ambil peluang datang ke sini. Dari Jeti Jesselton Point hanya memakan masa 20 minits sahaja.

Apa lagi, tempah penerbangan anda dari KL ke Kota Kinabalu dan datang ke Pulau Sapi.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.