Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Blogger Hebat Pakat Beli Rumah Di Nada Alam Pajam

Blogger Hebat Pakat Beli Rumah Di Nada Alam Pajam. Siapa kata jadi blogger tak boleh kaya? Ramai blogger hebat senang-senang jana income sekitar RM5,000 hingga RM30,000 setiap bulan hasil dari penulisan blog. Mungkin sebab ini, ramai blogger dah berkira-kira untuk membeli rumah sebagai aset di hari tua.

Pilihan untuk membeli rumah ni perlukan keputusan yang sebaiknya. Ini kerana, membeli rumah memerlukan sedikit ilmu, pemerhatian dan pilihan yang tepat. Jika tersalah beli dari pemaju yang tidak berkemampuan, potensi untuk rumah terbengkalai akan lebih besar.

Baca : Beli Rumah Di Segambut Kuala Lumpur

rumah nada alam pajam

 


Blogger Hebat Pakat Beli Rumah Di Nada Alam Pajam

Shakiddo, Ceeramoon, Penaberkala, CikLilyPutih dan Yana Yassin antara blogger yang MrJocko jumpa sewaktu majlis pelancaran Fasa Pertama Projek Perumahan Nada Alam yang dibangunkan oleh Seri Pajam Development. Nampaknya sudah ramai blogger yang menyedari tentang pentingnya melabur dalam bidang hartanah seperti yang disarankan oleh Blogger Hartanah yang hebat iaitu Abang Ensem.

 

nada alam seri pajam
nada alam seri pajam
Rumah Di Nada Alam Pajam
nada alam seri pajam

 

Lokasi Nada Alam di Pajam ini tidak la jauh sangat. Paling mudah kalau nak ke Kuala Lumpur boleh menggunakan perkhidmatan Keretapi Komuter. Paling dekat dengan jarak perjalanan memandu cuma 3 minit dan berjalan kaki cuma 10 minit sahaja. Sudah pasti la projek perumahan Nada Alam dibawah kendalian Seri Pajam Development ini satu projek yang ditunggu-tunggu.

MrJocko pun memang rancang nak beli juga satu unit. Kalau ikutkan semasa pelancaran Nada Alam Seri Pajam ini, hanya tinggal lagi 20 unit sahaja termasuk satu unit Rumah Teres Corner Lot berharga sekitar RM900,000 termasuk perabut, satu unit End Lot bernilai RM505,000 dan selebihnya intermidiate unit yang berharga sekitar RM450,000. Kalau diikutkan saiz rumah, kemudahan yang disediakan, lokasi antara tempat tujuan utama, ia adalah harga yang berbaloi.

Doakan, semoga impian kami Blogger-bloger hebat di Malaysia nak beli rumah secantik projek perumahan Nada Alam Seri Pajam Development ini akan menjadi kenyataan, Aminnn.

Jadi, kalau lah cukup modal, jenis mana satu yang MrJocko nak pilih? Corner Lot, End Lot atau lot yang biasa?

Glamorous MrJocko

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.