• Tue. Oct 3rd, 2023

Benda Wajib Mesti Ada Dalam Bilik Hotel Di Thailand

hotel_room_in_thailand_01

Benda Wajib Mesti Ada Dalam Bilik Hotel Di Thailand. Sekiranya anda selalu melawat negara Thailand dan bermalam di mana-mana resort atau hotel di Thailand, lebih-lebih lagi resort atau hotel yang bertaraf 2 bintang ke atas, selalunya pihak resort atau hotel akan menyediakan satu paket k0ndom di dalam bilik hotel. Paket k0ndom ini biasanya akan di letakkan di ruang mini bar bersama ruangan kudapan atau junk food di dalam bilik hotel.

Kondom adalah antara benda yang wajib ada dalam bilik hotel di Thailand. Memandangkan ramai pelancong asing datang ke Thailand saban tahun dan salah satu sebabnya adalah kerana hiburan ‘night entertainment’.

Baca : Hotel Mewah dan Best Di Hua Hin Thailand

 


Benda Wajib Mesti Ada Dalam Bilik Hotel Di Thailand

Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand

 

Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand

 

Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand

 

Kondom : Benda Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand
Wajib Ada Dalam Hotel Di Thailand

 

Untuk informasi anda, paket kondom yang diletakkan di ruang mini bar hotel dab di salam drawer meja di dalam bilik anda menginap adalah bukan percuma. Ia biasanya akan di kenakan bayaran mengikut kadar tertentu hotel. Antara tujuan utama pihak resort atau hotel meletakkan kondom sebagai salah satu benda wajib di dalam resort atau hotel mereka adalah untuk mempromosikan ‘safe sex’ dan mengelakkan tetamu mereka dari menghadapai masalah di kemudian hari.

Jadi, jika anda melihat sepeket kondom di dalam hotel anda di Thailand, ia bukan percuma, sebaliknya ia perlu di bayar. Dan tujuan resort atau hotel bukan lah untuk menggalakkan ‘sex’ tetapi ia lebih kepada menganjurkan kepada tetamu mereka supaya berhati-hati dalam aktiviti sex.

Memang di Thailand, industri hiburan dan ‘gadis teman tidur’ adalah sesuatu yang sah di sisi undang-undang, tetapi ramai pihak hotel mengambil berat tentang aktivit ini supaya ia tidak merekanya perkara lain yang tidak sihat.

Jadi, sekiranya anda melancong ke negara Thailand dan kalau ternampak paket kondom ada disediakan di dalam bilik hotel jangan rasa pelik. Kalau lah guna, jangan lupa bayar yer…

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

One thought on “Benda Wajib Mesti Ada Dalam Bilik Hotel Di Thailand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.