Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

beraya with POH KONG

Kalau dah tiba musim RAYA cam ni, macam2 sale la akan korang jumpa. Cheap Sale, Raya Sale, Ramadhan Sale, Sale, Sale dan Sale. Setengah sale tu memang murah gila, tak kurang jugak sale yg menipu. Konon diskaun 50%, tp harga sama gak dgn harga bulan lepas. Bezanya harga asal di letak lagi tinggi, kendian di letak Diskaun, pastu harga lepas diskaun, sama cam harga 2 – 3 bulan lepas. Korang tak caya, korang try la check.

Last week, masa pegi beli brg dapur kat Tesco Extra, kitaorang pun terjebak jugak dlm jualan diskaun ni. Kebetulan dgr kater harga Emas dan turun kepada bawah RM100/gram. So, singgah la kejap kat Poh Kong. Duk tgk2, jeling2, belek2, akhirnya wife aku terjebak jugak ngan satu brg. So, bermula la proses negotiation. Nego punya nego, tawar dan menawar, alih2 dapatla best price dr salesman tu. Dia kasi kitaorang Rm100/gram with some free services mcm cuci & polish brg lama, potong & diskaun utk upah. Tolak kira campur dan bahagi akhirnya wife aku setuju. So kira jadi la.

Nak jadikan citer. Lps tu, masa kitaorang kat midvalley, baru aku prasan, kat WAH CHAN jual jenis gred sama cuma RM88/gram jer. Ceh! beza RM12/gram tuh. Sama2 aku n wife rasa rugi plak pasal gopoh sgt beli benda tu. Kalau lah aku tgk kedai lain dulu. Kan kan kan???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.