Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Sedang Berpindah Dari Blogspot Ke WordPress

Setelah beberapa kali tertangguh, akhirnya minggu ini, bermula semalam Isnin 29 Julai 2013, MrJocko dalam proses memindahkan data-data dan benda-benda wajib untuk penjenamaan semula blog MrJocko.com. Proses berpindah dari Blogspot ke WordPress ini akan melibatkan pemindahan data entry, gambar, video dan segala yang berkaitan dalam hosting percuma Blogspot ke hosting WordPress.

Baca : Blogspot MrJocko Bermula Seawal Tahun 2006

 


Sedang Berpindah Dari Blogspot Ke WordPress

Kalau dulu sejak 2006 MrJocko bersama Blogger, kini dah mula pindah sikit demi sikit ke WordPress. Sekarang pun tengah belajar cara-cara untuk transfer data blog dalam Blogger ke WordPress. Kemudian, dengan hosting baru, tengah belajar camana nak edit dan manage ‘cpanel’. Ia buka satu yang mudah, tetapi untuk kebaikan dan perbaikkan lagi kualiti blog, MrJocko decided untuk berpindah ke platform WordPress.

Berpindah Dari Blogspot Ke WordPress 

Bagi follower MrJocko.com, harap dapat bagi masa sehari dua lagi, InsyaAllah segala kerja-kerja pindahan blog dari Blogger ke WordPress akan selesai.

Kerja-kerja yang dibuat memindahkan apa yang ada dalam blogspot ke wordpress bukan senang dan memerlukan tahap teknikal yang agak tinggi. Nasib baik pihak DataKL, hosting baru MrJocko ada membantu. kalau tidak, pening juga nak cari cara-cara pindah Blogspot ke WordPress.

Doakan proses pemindahan ini berjalan dengan sebaik dan secepatnya. Aminnn

Berpindah Dari Blogspot Ke WordPress

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.