Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Bersama Hero “Lembu Nak Jaga”

Aku berbangga dengan geng-geng mamat ni, geng geng TwitterJaya. Korang tau apa itu TwitterJaya? Kalau dah bagus, kalau belum boleh ke YouTube dan taip keyword TwitterJaya.
Paling mudah, korang cari sahaja clip ‘Lembu Nak Jaga’ di YouTube, lepas tu baru korang faham apa yang aku rujuk TwitterJaya 🙂

Perkenalkan Hero dalam Clip asal lagu “Moves Like Jagger” ini, akhirnya di alih ke dalam bentuk Parody “Lembu Nak Jaga” oleh geng geng TwitterJaya. Mengapa ia famous, ntah, mungkin pasal ia lain dan kreativiti  parody yang dibuat oleh anak Melayu dan anak Malaysia ini. Hasil karya geng-geng TwitterJaya ni memang best.
Tak silap aku namanya Helmi dan dia adalah pelakon utama parody tersebut. Mereka dan geng geng lain giat berkatya dan menghasilkan parody parody yang lain di YouTube. Atas kegigihan ini, clips Lembu Nak Jaga sudah mencecah view 1 juta dan semakin hari semakin bertambah. Wowww!!! Ini lah antara clips hasil Malaysia terbaik setakat ini dan menjadi fenomena baru. Sekelip mata, TwitterJaya dan Helmi menjadi sesuatu fenomena 🙂

Kata Helmi, dia dipilih kerana masa tu jerawat dia banyak, kerana itu nak create nilai lawak kepada penonton. bagi aku, Helmi sendiri pun memang dah lawak. Keep in good work bro, We wish you Good Luck…

MrJocko.com

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.