Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

BEST BEST BEST @ Movie World Gold Coast

with Marilyn Monroe ker?

 

Justice League

 

Sylvester

 

Show Stunt Driver yg happening
Ada brani ???

 

kat Cowboy Town

 

pekena BATMAN… Fish n Chips
Marilyn Monroe street show
Scooby Doo street show

at Gift Shop… shopping 

Star Parade sebelah petang…
menunggu nak tgk Shrek 4D
Shopping…
ni jer la yg aku brani,,, naik sorry…

Ada bendera Malaysia kat Movie World Gold Coast, Australia




Korang suka tgk Movie? Suka watak dlm WarnerBros??? Ermmm suka Taman Tema??? kalau gitu korang mesti suka MovieWorld kat Gold Coast ni…

Apa yg boleh aku cakap,,, MovieWorld memang BEST,,, Paling best pegi time weekend, Sabtu atau Ahad, baru la happening…

Aku dah Shazmeer start seawal kul 9.30am dr hotel. Dah booked bas awal2 dan trus ker Movie Wolrd yg kira2 30 minit perjalanan. Melalui bahagian blakang Surfers Paradise, kawasan Movie Wolrd terletak di kawasan agak terpencil dr kawasan perumahan. Aku rasa la pasal dekat2 situ tak nampak pun orang tinggal.

Kul 10.00am ++ dah sampai, dan kami trus masuk memandangkan kami pegang Pas Escape, tak yah beratur. Kira kami org yg mula2 masuk Theme Park tu pada hari tersebut. Rasa bangga lak,,, hahaha Tapi, masuk awal pun tak der benda nak rebut pasal show start kul 11.00am.

Kami mulakan dgn Stunt Driver yg sungguh best. Kendian bergerak ke sebelah kiri taman menghala ke kawasan Cowboy Town, tgk Show lagi. Pastu singgah tgk Show Marilyn Monroe, Scooby Doo dan kami terlepas aksi Batman pasal duk Lunch kat BATMAN Restaurant… padahal sebelah jer….

Lepas tgk Batman, kami tunggu Star Parade, yg mana smua maskot atau Star yg ada dlm tu duk berbaris ala “Parada” si main street kat Movie World. Tak lama pun, 30 minit selesai. Lepas tu baru aku Q utk tgk last show Shrek 4D yg memang superb. Dgn imaginasi kartun, jalan cerita pendek serta animasi berserta spek yg di pakai membuatkan kita seakan berada di dalam cerita tu.

Apa taknya. Time katak duk main air, percikan terasa sampai ke muka. Time Fiona kena bwk lari naik kuda, kami pun rasai tunggangan kuda tu… Hebat,,, sehingga la scene tombak yg aku rasa seakan di hunus betul2depan mata aku. Serius beb,,, seram takut bijik mata aku kena hujung tombak yg tajam tu. Overall Shrek 4D memang superb…

Abis show kul 5.00pm, dan gate akan tutup jam 5.30pm. Sebelum balik, sempat la carik hadiah tuk kawan2 kat Malaysia. Yg sure, tiap kali nak beli tiap kali tu la aku DARAB dgn 3… hu hu hu… sungguh kecik nilai duit RM bila kat sana…

2 Comments

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.