• Wed. Oct 4th, 2023

Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City

Best-Denki-Fukuoka-01

Ramai yang sudah tahu bahawa Jepun antara negara berteknologi canggih dan sudah mengatasi banyak negara lain di dunia dalam penghasilan produk-produk berteknologi tinggi secara keseluruhan. Samada kereta, barang elektronik, pembinaan dan banyak lagi, Jepun rasanya mempunyai kelebihan berbanding negara lain. 

Sebab itu, masa ke Fukuoka, MrJocko mengambil kesempatan untuk siggah di Best Denki Fukuoka City yang mana di sini tempat jualan barang-barang elektronik dari smartphone, komputer, peti ais, aircond dan heater, TV, audio dan banyak lagi.

 

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus di Jepun

Lawatan ke Masjid Fukuoka

Nabi-san Restaurant di Kyushu, Fukuoka

 

 

 

Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City

Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City

Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City

 

 

 

Banyak produk elektrik yang dijual di Best Denki Fukuoka City ini adalah koleksi dan produk terbaru setiap jenama yang ada di Jepun. Kebanyakkan produk yang dijual di dalam Best Denki Fukuoka City ini ialah dari buatan Jepun yang dijamin kualitinya. Seperti mana yang kita tahu, orang Jepun mementingkan kualiti dan tak kisah bayar mahal sekiranya ianya terbukti berkualiti.

 

 

Best Denki Outlet Di Fukuoka City

Best Denki Outlet Di Fukuoka City

Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City

 

 

Kalau nak dibandingkan harga produk elektrik yang dijual di sini, sudah tentu ia lebih murah jika nak dibandingkan di Malaysia. Ini kerana, ia produk yang terbaru dan terkini, serta ia dijual dengan harga yang memang murah berbanding harga yang sudah dikenakan TAX jika masuk ke pasaran Malaysia. Sejauh mana murah, MrJocko tak dapat nak berikan secara terperinci kerana beza produk mempunyai beza harga dan kualiti. 

Tapi sebagai contoh, Kamera Sony NEX 5100 dijual dengan harga sekitar JPY60,000 (RM1,850) tetapi di Malaysia market kamera tersebut sekitar RM2,300.

 

 

Best Denki Outlet

Best Denki Japan

best denki Japan

 

 

 

Ada banyak produk yang boleh anda beli di Best Denki Fukuoka City ini jika anda betul-betul seorang yang minat gadget dan alat elektrik. Sesetengah produk elektrik di sini tidak dijual di luar Jepun dan ia adalah Eksklusif.

Jadi, kalau berpeluang ke Jepun dan anda minat produk elektronik, ini masa untuk anda beli sesuatu yang unik dan limited edition dari Jepun. 

Facebook : www.facebook.com/GlamorousMrJocko

Twitter : @MrJocko

Instagram : @MrJocko

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

One thought on “Best Denki Outlet Famous Di Fukuoka City”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.