Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Kucing Betina Gatal Mula Nak Cari Jantan Untuk Mengawan

Masuk bulan ni, dah 3 bulan MrJocko pelihara Miko, kucing betina yang kami adopt dari Persatuan Peminat Kucing Kuala Lumpur Dan Selangor di Carnival MATRADE bulan November 2013. Alhamdulillah, Miko sihat dan semakin membesar. Cuma skang jadi Betina Gatal Mula Nak Cari Jantan.

Masuk bulan ketujuh umut Miko, bulan yang agak mencabar kerana di saat memasuki alam dewasa ini, kucing betina MrJocko ini sudah menunjukkan perubahan perangai. Dari hari ke hari bunyi Meow si Miko agak berlainan. Agak kasar dan panjang. Ditambah dengan gaya dia menggesel badan disana sini. Sah, kucing betina ini sudah gatal atau istilah kucing diberi nama ‘On Heat’.

Baca : Gambar Kucing Parsi Yang Comel

 


Kucing Betina Gatal Mula Nak Cari Jantan Untuk Mengawan

Dah memasuki bulan ketujuh Miko mula menunjukkan reaksi mahu mengawan. Bunyi Meow dia seakan cara mencari Kucing Jantan untuk dijadikan partner. Dah akil baligh rupanya kucing MrJocko.
 

Gambar Betina Gatal

Betina Gatal

 

Nak di kahwinkan dengan Oreo, tidak seauai kerana Oreo Kucing Jantan yang baru mencecah 3 bulan. Belum matang. Kucing lain pula bukan senang nak cari.

Kalau kucing nak mengawan, apa yang perlu dibuat?

Buat masa ini hanya ada 2 pilihan untuk kucing yang tengah nak mengawan. Pertama, kena padankan kucing dengan mana-mana kucing jantan untuk mereka mengawan. Kedua, hantar ke Klinik Haiwan untuk dimandulkan.

MrJocko tengah membuat perkiraan untuk Miko dalam masa beberapa hari ni. Samada nak di’mating’kan atau nak dimandulkan. Kesian lihat Miko seharian asyik bising mencari teman. Asyik cari kucing Jantan Untuk Mengawan

Kalau pandangan anda, apa yang perlu MrJocko buat???

Glamorous MrJocko

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.