Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Beza iPhone 5C iPhone 5S Sony Xperia Z1 LG2 dan Motorola Moto X

Minggu ni mesti ramai yang sedang cari info pasal produk baru Apple iPhone 5c dan iPhone 5s. Maklum la model baru iPhone 5C dan iPhone 5S dah dilancarkan di US, kini akan merebak ke Malaysia dalam masa sebulan. Meh MrJocko nak kongsi Beza iPhone 5C iPhone 5S Sony Xperia Z1 LG2 dan Motorola Moto X.
Harga iPhone 5C dan iPhone 5S Malaysia dijangka akan dijual pada harga RM1,799 bagi iPhone 5C 16GB dan RM2,299 bagi iPhone 5S 16GB. Nampaknya mungkin iPhone 5C mungkin akan menjadi pilihan ramai kerana dari segi beza antara iPhone 5c dan iPhone 5S tak la banyak sangatcuma yang ketara penggunaan Processor A6 untuk iPhone 5C dan Processor A7 untuk iPhone 5S.
Beza iPhone 5C, iPhone 5S, Sony Xperia Z1, LG2 dan Motorola Moto X
Beza iPhone 5C iPhone 5S Sony Xperia Z1 LG2 dan Motorola Moto X
Beza iPhone 5C, iPhone 5S, Sony Xperia Z1, LG2 dan Motorola Moto X

 

Yang tak best, iPhone 5C dan iPhone 5S masih lagi mengekalkan camera depan 8.0Mp dan 1.2Mp untuk kamera depan. Kenapa ia tidak dipertingkatkan sehingga 12.0Mp sekurang-kurangnya.
Nampaknya, ada kata-kata lain yang meminta penggemar gadget tunggu sehingga pelancaran Samsung Galaxy Note 3. Khabarnya ia jauh lebih baik dari iPhone 5C dan iPhone 5S dan berada dalam lingkungan harga yang sama.
p/s: kalau nak beli Android bawah RM1,000 boleh ambil kira model Alcatel Idol X atau Ninetology U9 X1

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.