Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Blogger Kantoi Buat Pembedahan Plastik

Ada berita panas dari Kuala Lumpur bahaya ada sumber-sumber yang boleh dipercayai telah berjaya merakam gambar eksklusif seorang blogger yang tak berapa famous, kantoi di depan kedai Plastic Surgery. Apa yang blogger itu buat kat sana??? Adakah kerana beliau nak buat pembedahan plastik seperti Micheal Jackson atau dia nak suntik botox???
Kalau teknologi di Korea, ramai masyarakat di sana membuat pembedahan plastik untuk mencantikkan wajah, memontokkan diri serta membesarkan apa yang kecil. Di sana dikhabarkan kalau anda nak buat minor plastic surgery seperti meluaskan kelopak mata dan tinggikan hidung, anda cuma memerlukan masa cuma 1 jam sahaja dan ia boleh dilakukan pada waktu rehat, waktu pejabat. Mudah kan?
Namun kita sebagai seorang Muslim, percaya kepada ketentuan Allah dan sememangnya urusan plastic surgery ini diharamkan oleh Islam melainkan dalam keadaan tertentu dan dibenarkan oleh Hukum Syara’. Kalau nak tau atas dasar apa boleh kita buat plastic surgery, boleh tanya Ustaz Sohoque.
So, berbalik kepada soalan asal… apa yang MrJocko buat di Klinik Plastic Surgery ni???

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.