• Tue. Oct 3rd, 2023

Boikot Produk Berkaitan Israel

IMG_49222356800513-713728

Sejak beberapa bulan yang lepas, kita di Malaysia terpanggil sekali lagi untuk di ajak memboikot produk berkaitan Israel. Samada produk atau servis, rakyat Malaysia khususnya masyarakat Islam ramai yang sudah mula boikot produk berkaitan Israel.
Yang paling ketara setakat ini, ramai dah mula boikot restoran makanan segera McDonalds. Ini kerana ada info yang mengatakan syarikat McDonalds induk menyumbang dana kepada Israel dan Israel sememangnya sedang menindas masyarakat Palestin saban tahun.
Beberapa hari lepas isu bank HSBC yang juga ada kaitan langsung dengan Israel. Nampaknya ramai yang menggunakan akaun bank, ATM dan Kad Kredit HSBC mengambik keputusan untuk menutup akaun HSBC mereka.
 
Kempen Boikot Israel
Kempen Boikot Israel

Akan ada lagi beberapa produk yang nampaknya menunggu masa untuk diboikot. Semua gara-gara apa yang telah dilakukan oleh Israel terhadap umat Islam di Palestin yang selama ini tiada pembelaan yang sepatutnya.
Bagi yang tidak boleb secara terus memboikot produk dan servis berkaitan dengan Israel, cuba dengan perkara yang kecil dahulu. InsyaAllah, lama-lama akan menjadi besar. Jika kita tidak boleb berjuang bersama rakyat Palestin, jangan la pula menyumbang kepada kemusnahan Palestin.
Boikot Produk dan Servis Israel
  Facebook : www.facebook.com/GlamorousMrJocko
Twitter : @MrJocko
Instagram : @MrJocko
 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.