Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

BOWLING Tournament

Lama betul aku nak beli Bola Bowling…
Akhirnya aku beli last 2 weeks. Aku cari 2-3 tempat gak ambik yg murah jer. Jenis Polyster jer, kalau yg jenis satu lagi tu mahal ooo… Aku amatur, so pakai yg murah dulu la.

Dah ada bola sendiri, kena la padankan jari dgn bola. Baru la sesuwai. Ingatkan makan masa 2 – 3 hari nak kena buat. Maklum la, aku tgk bola tu cam keras jer. Rupernya tak sampai 20 minit Uncle tu buat. Ukur ibu jari, jari tengah dgn jari manis. Pastu setting sikit, dah bleh tebuk…. Kejap betul.

Ni la alat2 yg Uncle tu pakai masa nak ukur jari. Nampak senang jer.

Aku beli bola ni bukan aper. Masa training Bowling kat Alamanda hari tu, bola in-house smua truk. Pecah la, sopek la. Melecet jarik aku ni. Dah la bola size 12 ramai yg pakai. Tu pasal la aku decide carik bola sendiri.


Dah ader bola, mesti la ader kasut. Pun aku ambik yg murah jer. Tak nak pakai yg mahal2. Takut membazir. Main bukan terer pun kan?

Dah beli bola, petang tu jugak, kul 4.00pm ader game kat Alamanda. Hasilnya. Masih di peringkat ujian. tak leh nak wat apa, team aku kalah tempat ke-last. Hehehe,,, markah aku ok la jugak. Ader la cecah 171 for 1 frames. Tu blum training betul2. Tahun depan jer la aku main betul2.

nuffnang_bid = “7daffbbf82619fe523c23a8655fd2ee8”;

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.