• Wed. Oct 4th, 2023

Pengalaman Breakfast Di Amba Hotel Ximending Taipei Taiwan

amba-hotel-ximending-taipei

Segar bangun pagi ini. Terus rasa lapar. Jadi, pagi ni MrJocko breakfast di Amba Hotel Ximending Taipei ini ada punya 3 section iaitu Chiba, Tingba dan Tianba. Sangat unik kerana, setiap sudut section ini punya dekorasi yang berbeza. Ini kali pertama MrJocko bersarapan di Amba Hotel Ximending dan ia umpama kafe besar yang cantik.

Untuk sarapan di sini MrJocko pilih untuk makan pilihan Roti Bakar, Salad, Buah dan juga Omelet Vegetarian. Menu lain memang banyak tetapi biasala, tidak halal untuk Muslim.

Baca : Ximending Taipei Lokasi Santai Popular Di Taiwan

 


Breakfast Di Amba Hotel Ximending Taipei Taiwan

amba-hotel-ximending-taipei
Kredit : Amba Hotel

 

Untuk buah dan Jus Oren di Amba Hotel Ximending Taipei kitchen ni memang segar. Salad pun memang nampak simple tetapi bila dicampur dengan sos pilihan MrJocko Thousand Island memang best. Kalau nak best lagi campur dengan sos lain pilihan korang, mesti lagi sedap.

Best Breakfast Di Amba Hotel Ximending. Persekitaran tempat makan atau cafe di sini betul-betul di hadapan kaunter pendaftaran atau lobby hotel di tingkat 5. Ruang memang luas dan sangat cantik. Kalau lepak lama-lama pun best. Ia tidak menjemukan, umpama berada di dalam kafe besar yang santai dan moden.

Kalau ke Ximending, boleh cuba menginap di butik hotel murah dan cantik macam Amba Hotel ini. Bilik yang MrJocko menginap, Junior Suite, sangat besar dan menarik. Harga memang berbaloi, tidak mahal sangat dan dekat sangat denga Night Market di Ximending area, Taipei.

Jadi jika nak cuba cuti-cuti ke Taipei, untuk makluman anda AirAsiaX menawarkan penerbangan pergi dan balik dari Kuala Lumpur ke Taipei sebanyak 2 penerbangan dalam masa sehari.

Amba Hotel Boutique

Located within the Pedestrian Area in Western Taipei, amba Taipei Ximending hotel is part of the fashionable Eslite shopping complex on Wuchang Street, a five-minute walk to Ximen Metro Station. It is the perfect base for exploring trendy Ximending and fun Taipei, with easy access to Red House Theater, Taipei 101, Shilin, Beitou, and more.

amba Taipei Ximending

77 Section 2 Wuchang Street
Taipei 10843 Taiwan
+886 2 2375 5111 Hotel
+886 2 2525 2828 Reservations
400 120 6226 China Toll-Free
+800 0088 2828 Hong Kong Toll-Free
0800 88 2828 Taiwan Toll-Free

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

2 thoughts on “Pengalaman Breakfast Di Amba Hotel Ximending Taipei Taiwan”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.