Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

British Airways Sedia Menu Halal In-Flight Terbaik Dari London

Ramadhan kembali bertemu kita. Bulan Puasa seperti ini bukan alasan untuk pengembara daripada menaiki penerbangan samada untuk urusan peribadi dan urusan kerja. Oleh sebab itu, British Airways sedia menu halal In-Flight terbaik dari London untuk pelancong dari Malaysia sepanjang bulan puasa. Penumpang akan dimanjakan untuk memilih beberapa menu halal terbaik dari masakan Pizza Mediterranean di Itali sehingga ke makanan Kari di India, mereka boleh mendapatkan menu sedap yang halal ini dari seluruh dunia.

Penumpang British Airways dari Malaysia ke luar negara boleh membuat tempahan awal makanan khas untuk memenuhi keperluan mereka. Proses pra-tempahan ini adalah sangat mudah, pelanggan hanya perlu log masuk untuk tempahan mereka dilaman web ba.com, dan memesan makanan istimewa mereka menggunakan “Urus Tempahan Saya” sekurang-kurangnya 48 jam sebelum penerbangan berlepas.

Baca : Best Tak Naik Penerbangan British Airways

British Airways Sedia Menu Halal

british-airways-a380

 
“Perjalanan adalah sebahagian daripada kehidupan kita dan ramai orang Islam akan melakukan perjalanan seperti biasa semasa bulan Ramadhan. Di British Airways, kita melihat kepentingan semua dalam usaha untuk menyediakan pengalaman perjalanan yang terbaik. Selain daripada menawarkan pilihan makanan khas di atas kapal penerbangan kami, kami juga mahu pelanggan kami untuk mempunyai beberapa pilihan makanan halal pada bulan Ramadhan.” kata Pengurus Negara British Airways ‘untuk Malaysia Vivian Tan-Loh.

Antara menu yang akan British Airways letakkan dalam senarai makanan halal mereka :
 
1. The Meat Co.
Terkenal untuk menu sedap dan berkualiti tinggi dibuat daripada daging. Restoran ini terletak di Westfield Shopping Centre London menawarkan makanan terbaik bagi pencinta daging. Hidangan menu yang moden dan bergaya, restoran ini menyediakan  menu yang berkualiti, teliti dalam memastikan makanan Halal sebenar. Pilih la samada menu ayam, kambing atau Halal Wagyu, anda pasti tidak akan kecewa mencuba menu di The Meat Co.
 
2. Gokyuzu Restoran
Sebuah restoran yang dikendalikan oleh keluarga ditubuhkan yang menyajikan masakan Mediterranean dan Turki. Restoran Gokyuzu dianggap sebagai permata sebenar di bandar, di tengah-tengah “Little Turki” di London, restoran ini menawarkan menu flatbread dan salad segar yang dicincang. Boleh cuba menu perkongsian grill mereka seperti kambing, ayam dicampur nasi dan salad, mencukupi untuk seluruh keluarga.
 
3. Gyms Kitchen
Selepas hari yang panjang puasa, menu makanan yang sihat adalah sangat penting. Gyms Kitchen menyajikan makanan Halal yang sihat untuk mereka yang mementingkan kesihatan. Kalori, lemak, karbohidrat dan protein kiraan disenaraikan di sebelah setiap item makanan pada menu. Restoran ini juga mempunyai pakar pemakanan di restoran untuk membantu anda membuat pilihan sihat. Makanan signature mereka ‘Lamb Chop’ telah diundi sebagai menu terbaik di  Timeout London. Menu mesti cuba, Halloumi Panggang dan King Prawn, mesti anda akan terpesona. 
 
4. Zayna Restaurant
Terletak tidak jauh dari Stesen Keretapi Bawah Tanah Marble Arch, Zayna Restaurant menyajikan masakan Pakistan dan India Utara menggunakan daging Halal yang diperap semalaman. Mencuba hidangan utama mereka seperti kambing dalam yogurt, murgh mukhun, ayam dan kari kambing, mesti akan penuhi selera anda. 
 
5. Rasa Sayang Restaurant
Keinginan untuk merasai menu masakan tempatan Malaysia, anda boleh cuba menu di Restoran Rasa Sayang. Ia ditubuhkan di Ipoh, Malaysia,  kini menjadi salah satu daripada beberapa restoran terkenal di Chinatown. Mereka memang menyajikan hidangan yang halal dan lazat. Jangan ketinggalan mencuba menu rendang daging mereka, sate ayam dan char kuey teow. Sudah tentu, ada tak mahu terlepas merasa sambal di London.

6. Amina D’Italia
Amina D’Italia bermaksud “Jiwa Itali” dan jika makanan Itali adalah salah satu kegemaran anda, ini adalah restoran terbaik untuk berbuka puasa. Restoran ini telah diundi oleh sesetengah pihak sebagai terbaik restoran Itali yang Halal di London. Amina D’Italia menawarkan menu sedap dan pantas menjelang Ramadhan.

Berbaloi lihat menu ini. Terbaik la British Airways Sedia Menu Halal dalam penerbangan mereka dari KLIA ke London

Baca tentang British Airways di Blog MrJocko www.mrjocko.com/tag/british-airways

British Airways Sedia Menu Halal In-Flight Terbaik Dari London halal-food-british-airways-03 British Airways Sedia Menu Halal In-Flight Terbaik Dari London halal-food-british-airways-01

British Airways Sedia Menu Halal In-Flight Terbaik
 

Untuk anda yang mahu terbang ke Kota London, boleh la mencuba untuk merasai berbuka puasa dalam pesawat British Airways. Rakyat Malaysia kini boleh terbang ke London dengan pesawat terbaru Boeing 787-9 Dreamliner British Airways yang mempunyai kabin Pertama baru yang mengagumkan.

Penerbangan British Airways dari KLIA ke Terminal Heathrow London 5 dan dari situ penumpang boleh menikmati sambungan terus ke destinasi lain di UK, Eropah dan Amerika Syarikat. Eksklusif untuk pelanggan British Airways dan Iberia Airlines, Terminal 5 dinamakan oleh Skytrax Mac 2016 sebagai ‘Best Airport Terminal’ untuk tahun kelima berturut-turut. Oh ya, ia juga telah memenangi anugerah ‘Best Airport Shopping Award’.
 
Untuk maklumat lanjut mengenai British Airways, sila layari ba.com

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.