Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Caltex Havoline CORE Technology Produk Terbaru Chevron Untuk Motorsikal

Dengan pembangunan bandar yang pesat dan keadaan lalu lintas yang semakin sesak, Caltex Havoline, yang dipasarkan oleh Chevron Malaysia Limited, hari ini melancarkan minyak motosikalnya yang akan  menangani keadaan yang mencabar ini. Caltex Havoline CORE Technology Produk Terbaru Chevron Untuk Motorsikal. Produk baru ini terdiri daripada produk unggulan Havoline Super 4T Full Syntactic SAE 5W-40, dan minyak enjin motosikal dan skuter lain merentasi gred sintetik dan mineralnya.

Caltex Havoline guna CORE Technology telah dibangunkan untuk menangani kebimbangan pengguna motorsikal hari ini dan untuk menjaga prestasi enjin yang dipertingkat, tak kira untuk motosikal baru atau lama. Melengkapi produk minyak motosikal separa sintetik yang baru diubahsuai dengan teknologi tambahan “Zoomtech”, yang bertujuan memberikan pengendali pemindahan kuasa yang optimum.

Caltex Havoline CORE Technology Produk Terbaru Chevron Untuk Motorsikal

Caltex Havoline Ride Strong Campaign

 

Baca : MrJocko dan Automotive

“Kenderaan beroda dua seperti Motorsikal adalah hampir 46% daripada kenderaan berdaftar di jalan raya Malaysia dan dalam kesesakan lalu lintas bandar, kenderaan sentiasa mengalami tekanan. Bagi pengguna kami, pelbagai jenis minyak enjin motosikal kami dengan C.O.R.E. Technology dan penggalak Zoomtech, bertujuan untuk memberikan penunggang motorsikal percaya kepada produk ini, sesuai untuk penggunaan dalam bandar, “kata pengurus pemasaran serantau Chevron Lubricants (Asia Pacific), Lennard Kwek.

Caltex Havoline mengembangkan proprietinya C.O.R.E. Technology untuk menangani kebimbangan utama yang dihadapi oleh penunggang motosikal bandar dalam keadaan lalu lintas bandar yang tertekan, dan menyampaikan pengalaman menunggang yang lebih menyeronokkan dengan peningkatan prestasi enjin. Ini adalah tepat pada masanya untuk menjangkakan pembandaran yang semakin meningkat di negara ini pada masa akan datang.
Selain itu, semata-mata boleh didapati dalam Super 4T Semi-Synthetic dan Mineral adalah teknologi tambahan Zoomtech yang sangat terkenal Havoline.

Apa itu (C.O.R.E.) CORE Technology?

Antara ciri-cirinya ialah:
– Pembersihan dan perlindungan untuk enjin yang lebih cekap dan bersih untuk memberikan prestasi unggul.
– Kestabilan oksidasi yang memberikan perlindungan haba terhadap kerosakan minyak.
– Mengurangkan kerosakan haba enjin dengan kestabilan minyak yang unggul untuk perlindungan berterusan.
– Meningkatkan pecutan melalui cengkaman klac yang lebih baik walaupun di bawah beban yang tinggi.

 

Caltex Havoline CORE Technology Produk Terbaru Chevron Untuk Motorsikal
Caltex Havoline CORE Technology Produk Terbaru Chevron Untuk Motorsikal

Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 01 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 02 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 03 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 04 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 01 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 02 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 03 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 04 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 01 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 02 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 03 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology 04 Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology

Caltex Havoline CORE Technology

Minyak yang dirumuskan dengan Zoomtech meningkatkan cengkaman klac untuk pemindahan kuasa yang lebih baik, untuk meningkatkan pecutan pada sentuhan pendikit. Havoline Super 4T Semi-Synthetic memberikan peningkatan 13% dalam indeks geseran statik (diukur terhadap JASO T903: 2016) untuk cengkaman klac yang lebih baik dan pecutan yang lebih baik berbanding dengan Havoline Super 4T Synthetic Blend SAE 10W-40.

Top-of-the-range Havoline Super 4T SAE 5W-40 sepenuhnya sintetik dengan C.O.R.E. Teknologi sesuai untuk prestasi tinggi, kapasiti besar dua roda. Untuk mengatasi enjin revolusi tinggi dan haba tambahan yang dihasilkan, ia telah diformulasikan menjadi 50% unggul berbanding dengan standard industri dalam kestabilan pengoksidaan. Ini bermakna enjin akan dilindungi dengan lebih baik daripada kerosakan haba.

Rangkaian minyak enjin skuter telah dinaik taraf untuk memenuhi standard industri terkini API SN. Manfaat utama untuk pengendara skuter adalah mereka kini dapat menikmati prestasi produk yang lebih baik dari minyak API SN sama ada mereka membeli minyak separuh sintetik atau mineral. Semua produk juga serasi dengan skuter Jepun yang paling moden kerana mereka membawa standard JASO MB yang disyorkan. Minyak JASO MB, yang sesuai untuk kotak gear kering klac, memastikan sifat geseran yang rendah untuk memberikan kecekapan enjin maksimum.

“Mengekalkan ciri-ciri jenama kami yang sentiasa berubah, kami sentiasa bermotivasi untuk membangun dan membuat pembaharuan dalam produk kami untuk menawarkan perjalanan yang terbaik untuk para pengguna kami. Sudah menjadi kebanggaan kami untuk bukan sahaja menawarkan produk yang berada di barisan hadapan teknologi, tetapi juga mempunyai faedah yang membincangkan kebimbangan para penunggang motosikal, “kata Kwek.

Keluarga terbaru minyak motosikal Havoline direka khas oleh para pakar untuk memberikan pecutan penunggang yang dipertingkatkan, perlindungan haba optimum dan prestasi enjin yang lebih baik, yang semuanya membuat perjalanan yang menarik dan lebih kuat, terutamanya dalam suasana bandar.

 

Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology
MrJocko juga seorang penunggang Motorsikal

Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology Caltex Havoline Ride Strong Campaign Guna CORE Technology

 

Pek Promosi ‘Ride Strong’ Caltex Havoline Core Technology

Sejajar dengan pelancaran rangkaian baru ini, Chevron Malaysia Limited sedang menjalankan promosi pek pakej khas bagi para pelumba untuk menikmati perjalanan yang lebih baik, memberikan prestasi dalam setiap botol.

Dengan setiap pembelian Havoline Super 4T SAE 5W-40 sepenuhnya sintetik, atau Havoline Super 4T Semi-sintetik SAE 10W-40, pengguna akan menerima tuala microfibre edisi terhad dengan “Ride Strong” penjenamaan.

Maklumat lanjut layari

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.