Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

DIY Tutorial Cara Spray Brake Calipers Warna Merah

Hari tu MrJocko ada DIY Tutorial Cara Spray Brake Calipers Warna Merah. Ingatkan susah, rupanya mudah sahaja kalau nak DIY Spray Brake Calipers kereta ni.

Bulan lepas, Sabtu, ada meeting UT cam biasa. Nasib baik abis awal pasal member-memebr lain ada hal.

Sementara nak ambik wife aku kat ofis dia, aku still ada 2 jam. Lama lagi tu. Aku call Idie, Nasib baik dia ada kat PDU. Boleh la lepak kejap.

DIY Tutorial Cara Spray Brake Calipers Warna Merah

 DIY Tutorial Cara Spray Brake Calipers Warna Merah

Sampai PDU, aku tgk Idie duk gosok polish keta dia. Hehehe, sayang betul keta baru. Abis jer dia polish keta, aku tanya dia free tak? Nak mintak tolong dia sama2 spray caliper keta aku. Dia kata ON… 

Beli satu tin spray kaler merah, carik paper lama dan salotape. Baru RM10. Pastu apa lagi, projek bukak skru dan nut tayar satu persatu. Pastu spray. Hasilnya,

DIY Tutorial Cara Spray Brake Calipers Warna Merah Sebelum

Cara Spray Brake CalipersCara Spray Brake CalipersSelepas

Dah siap buat benda ni bila tengok warna brake calipers warna merah, aku jadi puas hati 🙂

Kalau nak repair paip sinki rumah pun senang jer http://www.mrjocko.com/2008/08/cara-baiki-paip-sinki-rumah.html

Tags:,
One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.