Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Bangkok Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018

Bangkok Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018. Bangkok menggantikan Melaka sebagai tempat percutian yang menyeronokkan dan menarik ramai minat pelancong sempena cuti Tahun Baru Cina 2018. Ini kerana, dijangka tahun ini lebih ramai rakyat Malaysia menuju ke luar negara untuk bercuti.

Destinasi seperti Singapura dan Tokyo menerima lonjakan permintaan ketara dalam populariti kedudukan Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018. Manakala destinasi pelancongan pantai seperti Langkawi, Port Dickson dan Pulau Pinang adalah dua yang paling popular domestik destinasi sempena Cuti Tahun Baru Cina 2018 nanti.

Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018

Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018

Ramai rakyat Malaysia yang akan keluar bercuti pada cuti tahun baru Cina tahun ini. Menurut data carian terkini daripada sumber laman web Hotels.com, Bangkok tahun ini menggantikan Melaka sebagai destinasi paling popular dalam carian untuk cuti CNY, destinasi untuk pelancong Malaysia tahun ini. Mungkin antara sebab, latar belakang Ringgit Malaysia yang semakin kukuh, yang melepasi paras 4.00 berbanding dolar AS pada bulan Januari 2018.

Destinasi seperti Bangkok, Singapura dan Tokyo adalah antara pilihan ramai tahun ini, menunjukkan peningkatan ranking yang penting ke atas keputusan tahun lepas, “kata Jessica Chuang, Pengarah Serantau bagi Greater China, Asia Tenggara dan India bagi jenama Hotels.com.

Senarai kedudukan di luar 10 teratas tahun ini, Tokyo mengalami permintaan yang kuat oleh pelancong Malaysia. Bandar ini, dengan kawasan membeli-belah yang meriah di Ueno, Ginza dan Shibuya serta taman tema terkenal di dunia, telah menjadikan Tokyo antara destinasi mesra Asia. Terletak di sebuah taman tema yang terkenal di dunia, Tokyo Disneyland Hotel menawarkan bilik-bilik bertema yang direka untuk dipadankan dengan adegan dalam beberapa filem Disney yang paling ikonik.

Manakala destinasi diluar negara telah meningkat dalam populariti tahun ini, destinasi pantai tempatan masih popular. Langkawi, Port Dickson dan Pulau Pinang adalah tiga yang paling dicari destinasi domestik untuk musim cuti CNY tahun ini.

Baca : MrJocko Dan Hotels Review

Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018

Sebagai Destinasi Carian Terbanyak Untuk Cuti Tahun Baru Cina 2018, destinasi ini terkenal dengan pantai dan pusat peranginan yang mesra keluarga, sempurna untuk percutian keluarga pulau Pinang kaya dengan warisan dan tradisi budaya. Destinasi pulau ini juga popular untuk sambutan CNY yang berwarna-warni, dan kuil Kek Lok Si adalah terkenal di dunia untuk hiasan tanglung yang mengagumkan.

Pulau Pinang Eastern and Oriental Hotel, dengan keanggunan kolonial dipulihkan dan suite yang bergaya yang telah menjadi tuan rumah kepada beberapa tokoh yang paling terkenal di dunia, adalah penjelmaan yang sempurna warisan kosmopolitan yang kaya di pulau ini.

“CNY adalah masa yang tepat untuk bon dengan keluarga, dan manakala budaya rumah terbuka yang kuat di negara ini, percutian keluarga juga membentangkan peluang yang sempurna bagi rakyat Malaysia untuk menghabiskan masa yang berkualiti dengan orang yang tersayang. Sebagai pelancong Malaysia merancang percutian mereka di sekitar musim perayaan, Hotels.com, dengan lebih daripada 25 juta ulasan tetamu yang tulen, akan terus menyediakan mereka dengan maklumat dan pandangan yang akan meningkatkan pengalaman perjalanan mereka.”
Untuk dapatkan pakej penginapan dan banyak lagi pakej percutian menarik, layari laman web Hotels.com

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.