Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Cartoon Network Amazone Water Park Pattaya

Nak main air di Pattaya, sudah pasti MrJocko akan syorkan anda semua ke Cartoon Network Amazone yang terletak di Pattaya, Thailand. 

Kawasan taman tema air ini agak besar dan memang berbaloi untuk anda kunjungi. Kalau sekitar Pattaya, ini adalah taman tema air TERBAIK untuk anda dan keluarga, tidak dinafikan lagi. Jangan kata kanak-kanak, dewasa seperti MrJocko pun teruja nak mandi dan bermain air di sini, Cartoon Network Amazone.

Cartoon Network Amazone

 

Cartoon_Network_Amazone

 

Cartoon Network Amazone Waterpark di Pattaya ini lebih besar dan lebih hebat daripada taman tema seumpamanya di Thailand, dengan mempunyai 30 tunggangan state-of-the-art air dan slaid serta tarikan lain termasuk maskot gaya Disneyworld, tempat makan dengan pilihan jenis makanan serta mainan air slaid pusingan menyeronokkan gaya akuatik untuk seisi keluarga.

Taman ini dipecahkan kepada beberapa bahagian termasuk kepada ruang air kepada anak-anak kecil, kanak-kanak dan remaja. Tidak lupa, slaid gelongsor untuk orang dewasa yang sangat mengujakan.

Cartoon Network Amazone Water Park

Terletak di Sukhumvit Road kira-kira 20 minit memandu dari Pantai Pattaya, di sini terdapat 10 zon hiburan, menampilkan watak-watak seperti Ben 10, The Powerpuff Girls, Gumball, Darwin dan lain-lain dari rancangan popular di Cartoon Network.

Untuk permainan seisi keluarga, ada beberapa pilihan menarik termasuk Surfarena (a flowrider yang mencipta gelombang berbuka sempurna untuk surfing) dan Mega Wave (yang menyerupai gelombang laut lembut) yang akan mengujakan semua pengunjung.

 

Cartoon_Network_Amazone
Cartoon_Network_Amazone

Cartoon_Network_Amazone Cartoon_Network_Amazone Cartoon_Network_Amazone

cartoon-network-amazone-07Cartoon_Network_Amazone cartoon-network-amazone-08 Cartoon_Network_Amazone Cartoon_Network_Amazone Cartoon_Network_Amazone

 

Banyak yang menarik di sini dan semuanya mesti anda cuba. Tapi kalau nak tahu, antara tarikan utama di taman tema air Cartoon Network Amazone Pattaya ini ialah :

Alien Attack
Banana Spin
Cartoonival
Goop Loop
Humungaslide
Intergalactic Racers
Jake Jump
Mega Wave
Rainfall Rainicorn
Riptide Rapids
Surf Arena
The Omnitrix
XLR8-TOR

Di samping itu, ada hiburan yang boleh anda sertai seperti Meet Your CN Friends, LIVE SHOWS dan Meet and Greet di sekitar taman tema setiap hari.

Untuk anda yang ingin makan tengahari dan malam di sini, ada pilihan Restoran termasuk Toonalicious dan Foodville. Sebab itu, jika anda bercadang nak buat tempahan kumpulan (Groups) boleh pilih pakej yang disediakan seperti Corporate Events, Schools Outings, Birthday Parties atau Special Events.

Pattaya memang ada banyak lokasi pantai yang menarik. Apa salahnya, selepas bercanda di pantai, singgah mandi dan main slaid di sini pulak… 🙂

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.