Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Cikgu Tak Perlu Teruskan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS

Cikgu Tak Perlu Teruskan Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS. Sejak dua menjak ni, ramai Cikgu luahkan rasa tak puas hati pasal SPPBS atau mudahnya PBS. Apa dia PBS ni? Kenapa ramai sangat cikgu tak puas hati dengan arahan baru ini? Ramai yang menyuarakan pendapat tidak setuju dengan perlaksanaan PBS di sekolah.

Mungkin sebab itu, untuk sementara Guru tidak perlu meneruskan pelaksanaan Pentaksiran Berasaskan Sekolah (PBS) sehingga kenyataan mengenainya dibuat Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) dalam masa terdekat.

Baca : Cara Mudah Seterika Lencana Sekolah

Pentaksiran Berasaskan Sekolah PBS

 


Cikgu Tak Perlu Teruskan Pentaksiran Berasaskan Sekolah

 

Ketua Pengarahnya Datuk Dr Khair Mohamad Yusof dalam satu kenyataan hari ini berkata pihaknya akan memaklumkan hasil penelitian dan kajian semula berkaitan PBS setelah Menteri Pendidikan Tan Sri Muhyiddin Yassin berpuas hati dengan penambahbaikan yang dicadangkan.

Tak Perlu Teruskan PBS

Pentaksiran Berasaskan Sekolah 1

Pentaksiran Berasaskan Sekolah 2
 

MrJocko bukan cikgu, tetapi faham sikit tentang isu PBS berkaitan guru ni. Ramai mengeluh sebab kalau betul PBS akan dilaksanakan sepenuhnya, terlalu banyak kerja yang akan mereka tanggung. Nampaknya kalau PBS dilaksanakan, tak dapat la mereka balik kerja jam 2.00 agaknya.

Harap pihak kementerian dan cikgu dapat selesaikan cara baik. Kalau tak kesian kat murid-murid kalau cikgu mengajar dalam keadaan terpaksa atau tak puas hati. Kalau boleh biar cikgu gembira supaya kualiti pengajaran akan bertambah baik ;).

Glamorous MrJocko

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.