Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Coklat Kisses Dan Coklat Cadbury Tidak Halal

Semasa MrJocko ke JPO raya baru-baru ini, MrJocko singgah di sebuah kedai Coklat di JPO. Pelan asal memang nak tengok coklat yang sedap dan murah di sana. Walaupun di JPO kedai yang jual coklat ni tidak la besar sangat, tetapi harga yang ditawarkan kat sini agak murah berbanding harga biasa.

 

Masa pusing-pusing kat dalam, MrJocko sempat lihat tanda ini di 2 rak coklat di dalam kedai tersebut. Ia tertulis “Tidak Halal“. Kenapa coklat Kisses dan coklat Cadbury jenis ini tidak halal???

 

Selepas MrJocko tanya budak yang kerja di situ, mereka kata jenis coklat Kisses dan Cadbury itu tidak halal kerana ada campuran bahan E476, dan ia memang bahan yang tidak halal. Cuba check makanan atau coklat korang ada tak bahan E476 tersebut?

 

Bagus juga kedai Coklat ini kerana meletakkan Signboard Tidak Halal dan mengasingkan coklat yang tidak halal dengan coklat halal. Kredit untuk usaha tersebut.

 

p/s : masa MrJocko singgah di Jusco last week, coklat Cadbury yang sama, tidak pun diletakkan tanda Tidak Halal,,, korang perasan tak???

 

Coklat Kisses Dan Coklat Cadbury Tidak Halal

Coklat Kisses Dan Coklat Cadbury Tidak Halal

Glamorous MrJocko

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.