Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Geng Blogger Sertai Contest SEO Eridy Hadiah Berjumlah RM500

contest seo eridy

Contest SEO Eridy itulah contest SEO terbaru yang MrJocko jumpa semasa blogwalk. Nampaknya dalam Peraduan SEO Eridy ini, tuan punya blog menyediakan hadiah yang cukup menarik. Walaupun MrJocko tidak pernah ke laman blog ini, ia merupakan usaha yang bernas dari tuan punya Blog untuk mempromosikan blognya. Lagipun, rasanya apa salahnya kalau MrJocko support untuk sertai Contest SEO Eridy ini.

Dari segi blog Eridy.com, sekali imbas nampak layout blog Eridy.com ini simple sangat. Hanya ada iklan di bahagian atas, tiada wigdets atau plugin lain yang menyemakkan. Sangat simple dan semestinya loading ke blog ini lebih cepat dari loading ke blog Travel Blogger Malaysia, MrJocko. Ia akan menyenangkan pembaca untuk blog Eridy.com.

 


Geng Blogger Sertai Contest SEO Eridy Hadiah Berjumlah RM500

Sayangnya, seperti kebanyakkan blog lain, Penulis Blog Eridy.com tiada banner pengenalan oleh tuan punya dalam blog ini. Pendek kata memang kita takkan kenal siapa Mr Eridy ni melainkan info profil pendek berkenaan nama pendek Eridy, umur 24 tahun, berasal dari Sabah dan kerja dalam bidang IT Technician.

Sedikit maklumat berkenaan contest seo eridy ini yang MrJocko ambil dari entry tersebut :

contest seo eridy
Contest SEO Eridy

contest seo eridy

 

Contest SEO daripada blogger ini katanya akan bermula pendaftaran sehingga 11 Disember 2013. Contest pula akan bermula pada 12 Disember 2013 dan akan berakhir pada 30 Disember 2013. Masih ada masa dalam 20 hari untuk anda mendaftar dan menulis. Kalau anda nak join, senang saja, cuma buat entry blog mengikut kreativiti sendiri tentang Contest SEO ini dan gunakan keyword ‘Contest SEO Eridy’ sebagai kata kunci.

Pemenang akan dipilih oleh tuan punya blog berdasarkan ‘Kedududukan Di Muka Surat Pertama carian Google berdasarkan keyword yang ditentukan. Carian akan dilakukan menggunakan ‘Google Private Browsing’. Kalau anda nak cek sendiri pun boleh, gunalah Google Private Browsing untuk semak kedudukan keyword Contest SEO ini.

Bagi yang sertai peraduan seo eridy ini, Good Luck. Ini ada lah salah satu cara untuk anda sebagai blogger mencuba dan mengasah skill untuk mempertajamkan teknik SEO dalam blog anda. Kali ini, cabaran anda untuk bermain dengan keyword Contest seperti ini.

Mana tahu, jika ada rezeki anda bakal memenangi hadiah bernilai RM200 sebagai pemenang dan hadiah-hadiah lain sebagai usaha anda dalam mempertajamkan skill penulisan SEO di blog anda dengan menggunakan kata kunci Contest SEO Eridy.

Ramai juga rakan-rakan yang turut sama menyokong dan sertai contest seo blogger ini. Ia sesuatu yang sangat bagus kerana disamping bersaing secara sihat sebagai seorang blogger, sokongan ini akan mempromosikan blog Brother Eridy secara tidak langsung. Ini lah salah satu cara kita blogger support blogger lain dengan cara entry khas seperti ini. Semoga penulis blog Eridy akan terus sukses.

Glamorous MrJocko

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.