Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Cubaan Curi Duit Secara Online Menggunakan Kad ATM

Ada Cubaan Curi Duit Secara Online Dari Akaun Bank MrJocko. Memang menyusahkan betul. Siapa la buat kerja jahat macam ni.

 

Bangun pagi tadi tengok ada mesej SMS dari pihak notification bank MrJocko. Terkejut sebab ada 4 cubaan curi duit dari akaun bank MrJocko secara Online. Semua cubaan ini ialah melalui satu akaun bank MrJocko dan semua cubaan membeli barangan atau apps secara ONLINE dengan menggunakan Kad ATM MrJocko.

 

Memang sesuatu yang menakutkan kerana tak tahu macam mana informasi tentang no akaun MrJocko dapat dicuri oleh mereka dan ia adalah cubaan menggunakan Kad ATM MrJocko pertama kali sejak MrJocko guna pembelian online selama ini.

 

Nasib baik, pengesahan KOD MSOS yang dihantar ke no telefon Pemegang Akaun dapat menyelamatkan duit MrJocko dari di curi. Alhamdulillah.

 

 

 

Curi Duit Secara Online

 

Curi Duit Secara Online

 

 

 

Kalau dilihat dari Nilai dan barang yang nak dibeli, ia mungkin bukan dari Malaysia dan MrJocko sendiri tak pasti pembelian dari mana. Nampaknya, MrJocko terpaksa bergegas ke Bank untuk membuat pembatalan dan penukaran Kad ATM untuk keselamatan dan perlindungan dari kehilangan duit dalam akaun Bank.

 

Untuk rakan-rakan semua, berhati-hati ketika membuat pembelian secara Online. Pastikan laman web Online tersebut punyai ciri-ciri keselamatan yang betul dan pastikan talian pembelian anda adalah selamat.

 

Pastikan juga jangan sesekali mendedahkan no akaun Kad ATM anda, No ATM anda dan juga PIN Keselamatan di belakang Kad Anda. Beringat dulu sebelum kena, kerana sekali mereka dapat gunakan kad anda, ia akan ambil kesemua baki yang ada untuk kegunaan mereka.

 

Jangan jadi mangsa penyamun yang mencuri duit Akaun Bank atau Kad ATM secara online.

 

 

2 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.