Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Cuti-cuti ke Genting – Part 1

Jumaat, petang lepas Solat, KK dtg tempat aku tanya nak pegi Awana tak? Dia ckp dia nak kanselkan booking dia. So, aku trus ckp OK sebelum org lain potong Q… hehehe…

Ader byk sebab gak pegi Awana Genting minggu ni. 1- Cuti panjang Deepavali. 2- Adik pompuan aku dr dulu lagi nak pegi sana pasal tak penah sampai. 3-Lama gak tak pegi jalan2. 4-Nak gi jumpa adik laki aku yg sorang lagi kat sana. Nak kenal dgn bakal adik ipar aku. Aku dgr2 adik laki aku ni dah gatal nak kawin dah. So, aku tengah tunggu jer confirmation dr dia.

Sabtu tgahri pegi bayar bills dulu. Lps tu baru pick up adik aku & Nadia kat TTDI. Dr TTDI kitaorang gerak dlm kul 4.30pm. Sib baik jalan clear, takder jammed & tak hujan. Kalau tak risau gak aku. Tayar keta dah la lama tak tukar. Aku tgk cam dah botak.

Sampai jer GohTong Jaya, kitaorg pegi makan dulu kat Restoran KK. Kasi perut kenyang dulu. Memandangkan hari dah nak senja, kitaorg plan naik ke Genting Theme Park esok pagi jer la. Malam ni ronda kat Awana jer. So, sebelum check in, aku beli cukup2 bekalan utk semalam. Aku kaut jer 7 bungkus nasi lemak, 6 cup Mamee Sllrrrp!, junk foods dan air mineral.

Kali ni kitaorang stay kat Awana Genting. Sampai bilik, smua dah melepak atas katil. Best betul duk kat Awana ni… Sejuk, selesa, luas serta pemandangan cantik… Lps rest kejap, baru prepare makan malam. Sambil duk layan BPL game, Man Utd vs Everton yg tak brapa best. (camana la bleh seri)

Mlm sket, pegi ronda2 sambil duk tgk Minah Salleh duk mandi kat pool… Ermmm… hehehe kejap jer, pastu wife aku dtg tarik telinga, trus masuk bilik… hahaha
One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.