Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Desaru Coast Ferry Terminal Johor Bahru Kini Mula Beroperasi

Khas untuk kaki travel, Desaru Coast Ferry Terminal Johor Bahru kini sudah mula beroperasi. Desaru Coast Destination Resort (“Desaru Coast”), destinasi bersepadu terbesar di Malaysia, bersama dengan pengendali perkhidmatan feri yang dilantik, Desaru Link Ferry Services Pte. Ltd., anak syarikat Batam Fast Ferry Pte. Ltd. (Batam Fast), hari ini memulakan perkhidmatan feri penumpang yang menghubungkan Terminal Feri Tanah Merah Singapura dengan Terminal Feri Desaru Coast.

Perkhidmatan feri yang dinanti-nantikan itu berjaya membuat pelayaran dari Terminal Feri Tanah Merah pada jam 8.30 pagi dan disambut mesra oleh pasukan dari Desaru Coast dan Batam Fast di Terminal Feri Desaru Coast. Masa perjalanan lebih kurang 90 minit (1 jam 30 minit).

Baca : Desaru Hard Rock Hotel

Desaru Coast Ferry Terminal

 


Desaru Coast Ferry Terminal Sudah Mula Beroperasi

Desaru Coast Ferry Terminal
 

“Pelancaran perkhidmatan feri adalah detik yang menarik dan penting bagi Desaru Coast,” kata Roslina Arbak, Pengarah Urusan dan Ketua Pegawai Eksekutif Desaru Development Holdings One Sdn. Bhd. “Melalui perhubungan rentas sempadan berjadual, pantas dan mudah ini antara Singapura dan Johor, kami berharap dapat mengalu-alukan lebih ramai pelancong antarabangsa ke Johor dan memacu pelancongan untuk negeri ini.”

Untuk bulan-bulan awal, Batam Fast akan mengendalikan satu perkhidmatan pergi dan balik dari Khamis hingga Ahad. Sejak penjualan tiket bermula pada 30 Jun 2022, Batam Fast telah melihat pengambilan yang sihat untuk perkhidmatan baharu itu. Bagi memenuhi permintaan hujung minggu panjang Hari Raya Haji bagi kedua-dua Singapura dan Malaysia, operasi perkhidmatan telah dilanjutkan kepada Isnin, 11 Julai 2022. Batam Fast akan terus meningkatkan perkhidmatan feri apabila permintaan meningkat.
 

Desaru Coast Ferry Terminal

Desaru Coast Ferry Terminal

Desaru Coast Ferry Terminal

Desaru Coast Ferry Terminal

Desaru Coast Ferry Terminal

Desaru Coast Ferry Terminal
 

Paul R. Gannaway, Ketua Pegawai Eksekutif Batam Fast berkata, “Memulakan perkhidmatan baharu ini sebagai sebahagian daripada pelan pengembangan perkhidmatan kami, kami digalakkan dengan tahap minat dan menjanjikan mengambil masa pada hujung minggu pertama perkhidmatan kami. Kami berharap dapat melihat momentum berkembang pada bulan-bulan akan datang.”

Bersempena dengan permulaan perkhidmatan, Batam Fast telah menjalankan promosi istimewa untuk tiga bulan pertama. Dengan kod promosi yang tersedia di tapak webnya – batamfast.com, pelanggan boleh membeli tiket diskaun pada SGD98 dalam tempoh ini. Pada masa yang sama, untuk meraikan perkhidmatan baharu itu, Desaru Coast telah memperkenalkan pakej istimewa untuk penginapan hotel dan bermain & penginapan golf serta kategori pakej baharu – pakej Harinya, semuanya termasuk tiket feri pergi balik apabila tetamu membeli secara terus daripada desarucoast.com.

Jadual tiket dan perkhidmatan feri boleh didapati dalam talian di desarucoast.com dan batamfast.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.