Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Apa Dia Diet Makanan Untuk Kucing MrJocko

Anak kucing MrJocko yang bernama Miko sekarang berumur 6 bulan manakala Oreo baru berumur 3 bulan. Sebab itu, diet makanan mereka masih lagi perlukan makanan Kitten. Bukan senang nak cari diet yang serasi untuk anak kucing. Apa Dia Diet Makanan Untuk Kucing MrJocko?

Bermula dengan brand Equilibrio, lepas tu MrJocko cuba menu Pro Diet dan sekarang kami cuba menu Royal Canin. Sesekali cuba wet food Friskies kerana wet food memang memberikan anak-anak kucing selera yang lebih. Tetapi ramai otai Peminat Kucing Malaysia tidak mengesyorkan beri Friskies dan Whiskas kerana kurang kandungan untuk kesihatan kucing.

Diet Makanan Untuk Kucing MrJocko

Diet Makanan Untuk Kucing Diet Makanan Untuk Kucing

Kalau nak teruskan dengan jenama Royal Canin, lagi mahal kos yang terpaksa MrJocko tanggung. Sebab itu MrJocko nak cuba satu lagi jenama Blackwood untuk kitten. Ramai yang kata brand Blackwood lebih murah dan kualiti lebih baik.

Masalah, brand Blackwood ni susah nak jumpa dijual dikedai Haiwan Peliharaan yang biasa. Tak tahu sebab kenapa jarang kedai menjual jenis Blackwood ini.

Setakat ni diet anak kucing MrJocko diberikan dry food Pro Diet atau Royal Canin dan dicampur dengan wet food whiskas. Alhamdulillah, anak-anak kucing MrJocko suka makan.

Harap dapat cari diet yang bagus untuk Miko dan Oreo kerana nak bagi bulu Oreo yang mempunyai baka Parsi menjadi lebat dan cantik.

Glamorous MrJocko

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.