Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

DiNaiktaraf Tempat Duduk Kelas Pertama Percuma Dari American Airlines

Seorang wanita yang bersiap untuk melihat ibunya untuk kali terakhir mendapat naik taraf percuma oleh syarikat penerbangan. Beliau DiNaiktaraf Tempat Duduk Kelas Pertama Percuma Dari American Airlines ketika dalam perjalanan dari Lapangan Terbang Washington menuju ke Lapangan Terbang Boston, Amerika Syarikat.

Wanita bertuah tersebut, Sheryl Pardo, yang akan melihat ibunya yang sedang nazak, adalah satu-satunya penumpang dalam penerbangan American Airlines dari Washington D.C. ke Boston. (Sumber: Sheryl Pardo / CNN)

Berikutan dengan wabak yang semakin menular dan pandemik Coronavirus Covid-19, Sheryl Pardo adalah satu-satunya penumpang yang terbang pada 27 Mac 2020 menggunakan penerbangan American Airlines dari Washington D.C. ke Boston.

Baca : Cerita Tentang Syarikat Penerbangan Dunia

DiNaiktaraf Tempat Duduk Kelas Pertama Percuma Dari American Airlines

DiNaiktaraf Tempat Duduk Kelas Pertama Percuma Dari American Airlines copy
 

Dia sedang dalam perjalanan untuk melihat ibunya yang berusia 83 tahun yang sedang nazak. Mungkin sebab itu, dia terpaksa juga menempuh bahaya ‘travel di musim Pandemik Covid-19’ demi untuk bersama kali terakhir dengan ibunya.

Krew menaiktaraf Pardo ke kelas pertama, menolongnya secara peribadi melalui pembesar suara dan memberikan perkhidmatan Kelas Pertama kepada beliau tetapi tetap memastikan jarak sosial dipatuhi, iaitu berdiri sejauh enam kaki.

DiNaiktaraf Tempat Duduk Kelas Pertama Percuma Dari American Airlines 2
American Airlines USA

 

“Para atendan penerbangan begitu hebat dan ia agak menyeronokkan,” kata Pardo kepada CNN. “Saya sangat cemas melihat ibu saya untuk kali terakhir, jadi ia agak hebat untuk ketawa.”

Untuk info, kisah Sheryl Pardo ini tular di siaran berita CNN.

Sumber : CNN American Airlines Solo Travel Sheryl Pardo

Selepas penerbangan, Pardo perlu meluangkan masa bersama ibunya sebelum dia meninggal dunia pada 28 Mac. Keluarga itu merancang untuk menjadi tuan rumah peringatan apabila selamat berbuat demikian.

Begitulah antara cabaran yang dilalui orang ramai pengembara di musim wabak penyakit Coronavirus Covid-19 ini. Seluruh dunia hampir lumpuh akibat pandemik ini dan hampir semua syarikat penerbangan seluruh dunia terpaksa menghentikan penerbangan dan juga menunda ribuan laluan akibat penularan wabak Covid-19.

Untuk kita yang tidak ada apa-apa urusan yang kecemasan dan penting, mohon #StayAtHome dan #KitaJagaKita untuk sama-sama menghentikan penularan wabak Coronavirus ini.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.