Travel Blogger Malaysia MrJocko, Wanderlust, Food Review, Hotel Review, Gadget Review, Best Destinations

G-Shock Original MurahBeli GShock Murah Kat Sini

Mudah DIY Perabut Guna Peralatan Metabo Power Tools

Orang lelaki sebenarnya ramai yang suka DIY (do it yourself). Samada nak DIY perabut rumah, perabut pejabat, aksesori ataupun benda-benda lain. Buat DIY ni bukan sebab nak jimat sahaja, tetapi ia melahirkan kreativiti dan projek yang ‘limited edition’ kepada pemiliknya. Bila lihat koleksi peralatan depan mata, baru tahu betapa Mudah DIY Perabut Guna Peralatan Metabo Power Tools.

Sebelum ini, teringin nak tambah beberapa aksesori dan perabut kecil untuk kegunaan pejabat MrJocko, Blooggers Media. Sebelum ini ada la beli satu rak, tetapi nak tambah lagi. Bila tengok ada banyak idea dari konsep ‘DIY Office Decoration‘, memang teruja nak buat sendiri guna Metabo Power Tools.

DIY Perabut Guna Peralatan Metabo Power Tools

 

Muday DIY Perabut Guna Peralatan Metabo Power Tools

 

Bila tengok design simple untuk pejabat seperti gambar di bawah, ia memang menarik minat untuk jadikan pejabat MrJocko cantik seperti ini. Tak nak la terlalu moden, nak yang simple sahaja, tetapi nampak masih cantik.

Untuk yang kreatif, pasti la lagi senang kalau boleh pasang sendiri perabut atau rak di pejabat. Sebab itu, kalau guna peralatan Metabo Power Tools ni, memang berbaloi. Tak perlu nak bayar orang lain untuk pasangkan, kita sebagai owner boleh buat sendiri mengikut citarasa kita. Jimat pulak tu.

 

metabo-power-tools
Meja ni boleh buat sendiri guna Metabo Power Tools
metabo-power-tools
Nak tampal benda ni di dinding mudah jer
Metabo Power Tools
Senang lekatkan kayu ni guna Metabo Power Tools

metabo-power-tools metabo-power-tools metabo-power-tools metabo-power-tools metabo-power-tools metabo-power-tools

 

Lihat la gambar-gambar perabut kat atas. Metabo Power Tools ada macam-macam peralatan yang boleh digunakan untuk kerja-kerja kayu seperti ini. Sebenarnya, senang sahaja nak buat kalau cukup peralatan. Lagi senang kalau dapat stok pallet kayu. Boleh buat macam-macam.

 

Metabo Power Tools

Kalau tak percaya tengok la video Metabo Power Tools review ini. Nampak sangat mudah dan sesiapa pun boleh buat. Janji ada idea nak buat rekaan macam mana. Setakat design mudah seperti stool, kerusi kecik, meja simple, memang senang sangat.

Review Metabo Power Toolshttps://www.youtube.com/watch?v=xAhxYSbfP0w

Menarik tentang Metabo Power Tools ini sebab peralatan ini mempunyai kombinasi ‘tools’ yang tidak mempunyai wayar (cordless) dan juga yang mempunyai wayar seperti equipment yang biasa. Bagi yang nak guna cordless Metabo, senang la nak guna dan bawa kemana-mana. 

Bagi cordless Metabo, walaupun tanpa wayar letrik, guna bateri pun boleh membuatkan kuasa Metabo Power Tools ini jauh lebih baik dari peralatan biasa yang lain.

Review Metabo Power Tools

 

metabo power tools review metabo power tools review metabo power tools review

 

Kalau berminat nak beli, boleh layari laman web www.jasakita.com.my. Untuk info, di Malaysia, syarikat Jasa Kita Berhad adalah pengedar utama kepada banyak jenama terkenal seperti Devon, SATA, Kuani, Brook Crompton, Toshiba, dan bateri automotif GP. Kini, Jasa Kita berhad diberi kepercayaan untuk membawa jenama Metabo ke pasaran Malaysia.

p/s : Nanti kalau pergi IKEA Malaysia beli perabut, boleh pasang sendiri dengan mudah guna Metabo Power Tools 🙂 http://www.mrjocko.com/2011/05/stool-murah-kat-ikea.html

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.