Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

DTox Car Servis Kereta Paling Murah Cepat Dan Trusted

Musim cuti sekolah kembali lagi. Musim seperti ini, ramai antara ibubapa akan meranang untuk bercuti bersama keluarga. Jika di dalam Malaysia, pasti akan menggunakan kenderaan persendirian. Oleh itu, pastikan kereta anda di selia dengan baik untuk keselamatan. Nak dapatkan khidmat seliaan dan servis terbaik, datanglah ke outlet DTox Car Service berhampiran. Saya berani jamin, DTox Car Servis Kereta Paling Murah Cepat Dan Trusted yang pernah saya sendiri buat.

Memang ada banyak workshop dan bengkel kereta di sekitar Kuala Lumpur, namun tempat servis kereta ini saya yakin akan memberi kepuasan kepada anda. Samada anda ingin servis kereta paling minima, atau perlukan khidmat nasihat pakar secara professional, di sini lah tempatnya.

Baca : Kos Servis Kereta di DTox Car Service Malaysia

DTox Car Service Petaling Jaya Melawati

 


DTox Car Servis Kereta Paling Murah Cepat Dan Trusted

DTox Car Servis Murah
 

Asal pertama kali singgah servis kereta di sini, sebab nak cepat. Memang cepat. Kalau setakat nak servis minyak hitam dan oil filter, tak sampai 30 minit ia boleh selesai. Harga pun memang murah, tak perlu bayar mahal. Itu kalau betul nak cepat.

Tetapi, sebaiknya, kalau kita pentingkan keselamatan kenderaan, kenalah sabar sedikit dan pastikan servis asas kena buat. Bukan setakat minyak hitam dan oil filter, tetapi brek, clutch, plug, alternator dan beberapa parts lain kena lah check demi keselamatan.
 

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah

DTox Car Servis Murah 

Pakej servis minima di DTox Car Service ni bermula dengan RM98 sahaja. Tak mahal, sangat berbaloi dan mampu bayar bagi kebanyakkan orang Malaysia, khususnya golongan B40 dan M40. Tapi, pakej lain pun masih ada, boleh pilih pilihan pakej lebih advance dengan khidmat yang lebih bagus dan terbaik.

Oleh kerana kali ini saya ada lebih masa, saya ambil keptusan untuk servis kereta menggunakan pakej terbaik mereka. Bermula dengan menukar minyak enjin (minyak hitam), flushed menggunakan alatan khas, cuci enjin dalam dengan minyak khas, serta tambahan additive produk terbaik ke dalam tangki minyak petrol.

Kesannya, tak sampai 5 kilometer, memang berdesup pick-upnya…
 

DTox Car Servis Murah
 

Oh ya! Mungkin ramai nak tahu saya guna minyak jenama apa masa servis kereta saya yang berusia 12 tahun ni kan? Nanti saya akan kongsi di dalam artikel akan datang. Produk ini, memang berbaloi untuk anda cuba… Serius…

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.