Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Dulcolax Penyelesai Masalah Sembelit Yang Serius Untuk Semua

Hampir semua orang pernah mengalami sembelit pada satu ketika. Ia mungkin disebabkan oleh avtiviti seharian, kerja,  bercuti, tekanan, kekurangan serat dalam diet, kurang bersenam dan banyak juga atas sebab-sebab lain. Pernah tak anda mengalami Masalah Sembelit Yang Serius ?

Statistik di Malaysia menunjukkan kelaziman antara 12 hingga 19 peratus mengalami masalah sembelit. Walaupun sembelit adalah masalah biasa, tetapi jika ia tidak dirawat ia akan mendatangkan bahaya. Ada banyak mitos dan salah faham tentang sembelit dan julap. Satu kajian baru-baru ini, ditaja oleh Dulcolax, menunjukkan bahawa mitos yang selalu kita dengar ini tidak berasaskan bukti.

Masalah Sembelit Yang Serius

Masalah Sembelit Yang Serius
Dulcolax Penyelesai Masalah Sembelit Yang Serius

Baca : Vitamin Yang Bagus Untuk Kesihatan

 


Dulcolax Penyelesai Masalah Sembelit Yang Serius

Banyak mitos berkenaan julap dan penggunaannya termasuk kepercayaan bahawa julap boleh menyebabkan ketagihan. 

“Tidak ada asas farmakologi untuk penagihan julap walaupun kadang-kadang mereka mungkin disalahgunakan,” kata Cik Sunita Derksen, Hal Ehwal Perubatan Lead Boehringer Ingelheim Asia Tenggara & Korea Selatan.

 

Dulcolax Product for constipation Masalah Sembelit Yang Serius Masalah Sembelit Yang Serius

 

Dulcolax Product for constipation
Dulcolax Penyelesai Masalah Sembelit Yang Serius

 

 

Dulcolax® adalah julap, dengan lebih daripada 60 tahun pengalaman dalam pasaran; Dulcolax® tablet telah menyediakan diramal, semalaman dan lembut melegakan sembelit di lebih daripada 50 buah negara di seluruh dunia.

“Dulcolax® lembut pada perut kerana ia bertindak hanya apabila diperlukan, di usus, dan secara klinikal dikenali untuk memberikan kelegaan selamat dan lembut sembelit”, kata Cik Carmenza Alarcon, Ketua Consumer Healthcare Malaysia & Singapura.

Cik Carmenza juga menambah “Pengguna juga boleh memahami lebih lanjut mengenai sembelit dari laman web global kami yang berdedikasi www.myconstipationrelief.com mana kita mempunyai fakta-fakta yang berguna, penyelesaian, tips cepat serta mitos yang mengelilingi penggunaan julap.”

Turut hadir pada ceramah membongkar mitos dan salah faham penggunaan julap adalah pelakon tempatan Yasmin Hani dan juga Pakar Kesihatan dan Kecergasan, Kevin Zahri yang kedua-duanya berkongsi pandangan peribadi mereka pada mengurangkan sembelit. Bersama-sama dengan Dr Sunita Derksen dan Carmenza, ahli-ahli media telah terang tentang masalah sembelit serta penggunaan julap.

Dulcolax® boleh didapati dalam kedua-dua tablet dan suppositories untuk menampung keperluan yang berbeza. Terdapat dalam Dulcolax® Tablet 5mg, pek 30 tablet dan sekotak 200 tablet untuk lembut, melegakan diramalkan dalam tempoh 8-12 jam.

Diambil sebelum tidur, dan selesa pagi berikut. Untuk kelegaan cepat, Dulcolax® suppositories keselesaan berbentuk 10mg (Dewasa) & 5mg (Kanak-kanak) yang melegakan sembelit dalam 15-30 minit. Dulcolax® boleh dibeli dari farmasi utama di seluruh negara.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.