Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Emirates Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia 2016 Oleh Skytrax

Emirates Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia 2016 Oleh Skytrax “Airline Of The Year 2016” di Anugerah Berprestij Syarikat Penerbangan Dunia Skytrax 2016, Anugerah “World’s Best Inflight Entertainment” untuk tahun ke-12 berturut-turut serta Anugerah “Best Airline in The Middle East”.

Berdasarkan keputusan kajian kepuasan penumpang syarikat penerbangan itu dalam industri, Anugerah Airline Of The Year 2016 dianggap sebagai penanda aras kecemerlangan global syarikat penerbangan. Anugerah Skytrax tahun ini adalah berdasarkan sejumlah 19.2 juta kaji selidik meliputi 280 syarikat penerbangan oleh pelanggan dari lebih daripada 104 buah negara. Kajian Skytrax ialah dengan mengukur standard kualiti menyeluruh 41 petunjuk prestasi utama produk dan perkhidmatan barisan hadapan dalam industri penerbangan.

Baca : Tiket Murah Fly Emirates

Airline Of The Year 2016

Emirates Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia 2016 Oleh Skytrax

Ini adalah kali keempat Emirates telah memenangi anugerah terbaik ini sejak anugerah syarikat penerbangan telah diperkenalkan 15 tahun yang lalu. Emirates telah memenangi kali pertama Airline Of The Year Skytrax pada tahun 2001, sekali lagi pada tahun 2002 dan pada tahun 2013. Secara keseluruhan, Emirates telah memenangi sejumlah 20 Anugerah Syarikat Penerbangan Dunia Skytrax sejak 2001.

Sir Tim Clark, Presiden Emirates Airline, berkata: “Kami amat berbesar hati untuk diiktiraf oleh anugerah Skytrax berprestij itu. Emirates sentiasa meletakkan pelanggan kami di tengah-tengah apa yang kita lakukan, dan kami bekerja keras untuk menyampaikan pengalaman yang terbaik kepada pelanggan kami pada setiap touchpoint, setiap hari, di seluruh dunia. Kami sentiasa melabur dalam produk dan perkhidmatan kami, kedua-dua di atas tanah dan di udara. Kami mendengar dengan teliti kepada pelanggan kami, dan kemudian lumus mencabar diri untuk menyampaikan dan melebihi jangkaan. Hakikat bahawa anugerah ini adalah berdasarkan maklum balas langsung daripada penumpang adalah pengiktirafan memuaskan dan menarik untuk semua kerja keras yang telah pergi ke dalam mewujudkan pengalaman Emirates. “

Emirates Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia 2016 Oleh Skytrax

Mengulas tentang Anugerah ini, Edward Plaisted, Ketua Pegawai Eksekutif Skytrax berkata: “Title Syarikat Penerbangan Terbaik Dunia ini ialah kali keempat untuk Emirates adalah satu pencapaian hebat dan bukti sebenar populariti syarikat penerbangan itu Untuk memenuhi pelanggan dari apa-apa asas penumpang yang luas dan pelbagai bukan satu tugas yang mudah. Emirates terus mendapat maklum balas superlatif daripada pelanggan untuk penawaran produk dan perkhidmatan dari bahagian hadapan ke belakang pesawat. “World’s Best Inflight Entertainment” yang Emirates sediakan adalah tumpuan utama mereka terus mendapat pujian penumpang dan ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa pelanggan tidak hanya kagum dengan program tetapi juga piawaian penerbangan terutamanya bagi pesawat A380. “

Emirates merupakan syarikat penerbangan antarabangsa yang terbesar di dunia, dengan rangkaian yang luas yang telah berkembang untuk menawarkan pelanggan pilihan 154 destinasi di 81 negara di enam benua, dengan sambungan mudah melalui habnya di Dubai. Syarikat penerbangan itu mengendalikan salah satu pesawat badan lebar moden  di dunia. Pesawat ini yang bukan sahaja lebih cekap untuk beroperasi, tetapi juga lebih selesa untuk penumpang.

Pada kebanyakan pesawat Emirates, termasuk semua pesawat A380, penumpang dalam semua kelas boleh menikmati sambungan Wi-Fi. Secara purata, lebih satu perempat daripada semua penumpang menggunakan internet semasa penerbangan mereka. Angka ini meningkat kepada separuh dalam penerbangan lebih daripada 12 jam.

Emirates Airline, tanpa kalah selama 12 tahun sebagai pemenang anugerah Best Inflight Hiburan Dunia, berterima kasih kepada sistem yang terkemuka dalam industri hiburan ICE, yang kini mempunyai 2689 saluran yang berbeza untuk penumpang, termasuk lebih daripada 90 saluran kanak-kanak.

Sejak memenangi anugerah Skytrax tahun yang lalu, hiburan ICE telah menawarkan:

35% lebih banyak saluran TV diperkenalkan
20% Set Box lebih TV diperkenalkan
35% saluran yang lebih audio diperkenalkan

Syarikat penerbangan itu juga telah berkembang TV Live seluruh kumpulan pesawatnya termasuk Live TV Sukan Saluran menampilkan acara sukan berprofil tinggi, termasuk Rio Olimpik tahun ini.

MrJocko sendiri sudah 4 kali terbang bersama Emirates Airline dan pengalaman terbang dengan pesawat Emirates ini memang TERBAIK!!! Tahniah Emirates dan semua Crew Emirates Airline

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.