Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Entry for CONTEST – Kenangan Aku

2 – 3 minggu lepas, aku ader masuk satu blog mamat ni, http://joegrimjow.blogspot.com/2009/04/contest-diumum-kan.html budak Kelantan gak cam aku. Blog dia menarik gak, lebih isi dr blog aku. Aku prasan time tu, byk baju2 ManUtd yg dia ada. Aku terpk la, kalau la aku dapat selai, kan best. Free. Kalau beli tak THRILL la… hehehe
Tadi, aku bukak entry pasal ManUtd merchandise. Aku beli minggu lps, skali mamat tu komen, ckp suh masuk Contest dia (KLIK SINI)
Pasal, kalau menang aku bleh dpt TShirt ManUtd. Wah!!! Dah betul2 bagus ni… So aku nak sahut cabaran si Joe ni la… nak citer pasal memori yg aku tak kan lupa sampai bila2. Ader ker??? Banyakkkkkkk…
Citer ni berlaku tahun 1993. Masa ni aku sekolah agama kat Bandar Pasir Puteh. Masa tu aku Tingkatan 3 dan dlm kelas aku semua budak lelaki. Pasal kami ni sekolah agama, aku kena ambik 10 paper tahun tu, tak termasuk extra 5 paper utk paper Agama.
Nak jadikan satu hari, ader UJIAN bertulis bg paper Bahasa Inggeris. Cikgu Izani yg mengajar paper ni. Kebetulan, dia jugak Cikgu disiplin yg begitu garang time tu. Muder, umur baru 35 tahun.
Dah time buat ujian. Korang tau la. Smua diam, Kipas jer bunyi berpusing. Senyapppppppp jer.
Tgh duk jawab Ujian, aku rasa perut aku memulas-mulas. Aku salah makan aper aku pun lupa. Nak kluar ke tandas, aku takut. Aku tahan. 10 minit ok, 20 minit ok, masuk minit ke30 aku dah berpeluh. Aku sengetkan tepi, kendian aku try perlahan2. Fusss… kluar dgn takder bunyi. Aku kentut. Lega kejap. Aku senyum dan trus buat ujian. tak sampai 5 minit, datang lagi. Kali ni aku try skali lagi, tp tah macam mana silap, tgh aku mengiring tepi, skali bunyi , pretttttttt…dgn nyaring skalik. Sekaligus buat smua member2 aku tengok aku sambil masing2 tutup idung. Adusss….
Cikgu Izani plak, aku tak sanggup nak tgk muka dia. Aku takut dia marah. Skali aku dgr dia gelak sampai terpaksa kluar kelas. Binawe betul…
Aku trus ke tandas, pasal nak cover malu. Pastu dah tak masuk ujian lagi dah. Aku sambung hari lain… Malu nyer…
9 Comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.