• Mon. Sep 25th, 2023

Fakta Atau Auta Merokok Memendekkan Zakar Anda

ByMrJocko

Feb 7, 2014 #Fakta, #Info, #Kesihatan
merokok-memendekkan-penis-1

Samada anda nak percaya atau tidak, ini lah fakta yang baru MrJocko baca di Yahoo Malaysia semalam. ‘Smoking can decrease penis size by up to a centimeter’. Maksudnya, kesan merokok, membolehkan zakar anda pendek sehingga satu sentimeter,,, erk!!!

 

Bagaimana anda yang merokok? Anda percaya dengan fakta ini atau anggap ini sebagai auta? Adakah betul kesan buruk dari merokok ini menyebabkan zakar anda pendek?

 

 

Memendekkan Zakar Anda

 

Memendekkan Zakar Anda

 

 

Secara lojiknya memang ada asas kerana bila anda menyedut asap atau udara, anda juga menggerakkan otot-otot tertentu. Antara yang bergerak ialah zakar anda. Kalau tak percaya, anda pernah buat medical check-up? Untuk orang lelaki, anda selalunya akan di suruh batuk atau berdehem oleh doktor. Dalam masa yang sama doktor tersebut melihat kesan dan pergerakkan di bahagian perut dan kemaluan pesakit, betul atau tak???

 

Secara sains, tak pandai la MrJocko nak terangkan, tetapi dengan statement di atas, MrJocko percaya dengan Fakta ini bahawa merokok akan memendekkan zakar anda sehingga jarak 1 sentimeter…

 

Jadi, kalau anda seorang perokok, lebih lebih lagi perokok tegar, berhenti la dari sekarang, sayangilah aset anda 🙂

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.