Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Filem Terbaru Di Netflix Harry Potter Bermula Mei 2023

Peminat filem Science Fiction terkenal dunia Harry Potter pasti akan tertunggu-tunggu berita ini. Khabarnya, koleksi filem terbaru di Netflix Harry Potter akan bermula Mei 2023 ini. Netflix baru sahaja mengumumkan akan menambah kesemua 8 filem ‘Ahli Sihir’ ini ke dalam senarai ‘streaming service’ mereka dalam masa terdekat. Filem Box Office ini menjadi fenomena suatu masa dul dan kini akan distreamingkan ke kaca tv anda.

Sumber : Independent UK Harry Potter

Siri filem Harry Potter, berdasarkan buku tulisan J.K. Rowling yang sangat popular, memikat penonton di seluruh dunia dengan penceritaan ajaib dan watak yang mempesonakan. Ia merangkumi lapan filem yang dikeluarkan diantara tahun 2001 dan 2011, filem-filem itu menghidupkan dunia sihir di skrin besar, menggembirakan peminat buku dan pendatang baru di alam semesta ajaib.

Baca : Movie Review 47 Ronin

filem terbaru di Netflix harry potter

 


Filem Terbaru Di Netflix Harry Potter Bermula Mei 2023

Filem Harry Potter di Netflix
 

Senarai filem Harry Potter mengikut Turutan :
1. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone (2001)
2. Harry Potter and the Chamber of Secrets (2002)
3. Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)
4. Harry Potter and the Goblet of Fire (2005)
5. Harry Potter and the Order of the Phoenix (2007)
6. Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)
7. Harry Potter and the Deathly Hallows Part I (2010)
8. Harry Potter and the Deathly Hallows Part II (2011)

Filem pertama, “Harry Potter and the Philosopher’s Stone” (bertajuk “Sorcerer’s Stone” di Amerika Syarikat), memperkenalkan kita kepada Harry Potter muda, yang digambarkan oleh Daniel Radcliffe, ketika dia menemui warisannya yang luar biasa dan memulakan perjalanannya di Hogwarts School of Sihir dan Sihir. Filem seterusnya, termasuk “Dewan Rahsia,” “Tawanan Azkaban,” “Piala Api,” “Order of the Phoenix,” “Putera Berdarah Separuh,” dan “Deathly Hallows Bahagian 1 dan 2,” meneruskan pengembaraan Harry. , mengikuti dia dan rakan-rakannya Ron Weasley (Rupert Grint) dan Hermione Granger (Emma Watson) ketika mereka menghadapi ancaman ahli sihir gelap Lord Voldemort (Ralph Fiennes) yang semakin meningkat.

Filem-filem ini menjadi fenomena budaya, dengan setiap ansuran dinanti-nantikan oleh peminat di seluruh dunia. Siri ini mempamerkan kesan visual yang menakjubkan, reka bentuk set yang rumit, dan barisan pelakon yang luar biasa, termasuk Alan Rickman, Maggie Smith, Helena Bonham Carter, dan ramai lagi, yang menghidupkan watak yang disayangi.
 

Filem Harry Potter bukan sahaja menghiburkan penonton tetapi juga menyampaikan mesej yang kuat tentang cinta, persahabatan, keberanian, dan kejayaan kebaikan mengatasi kejahatan. Mereka menjadi sebahagian daripada budaya pop yang abadi, meninggalkan kesan yang tidak dapat dilupakan di hati peminat muda dan tua.
 

Filem Harry Potter di Netflix
 

Secara ringkasnya, siri filem Harry Potter, yang terdiri daripada lapan filem yang dikeluarkan antara tahun 2001 dan 2011, mempesonakan penonton dengan penceritaan ajaib, watak yang menawan dan pengembaraan yang tidak dapat dilupakan dalam dunia sihir.

Untuk anda yang nak tonton filem-filem dan rancangan terbaik dunia, daftar sekarang dengan plan pilihan anda di Netflix.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.