• Mon. Sep 25th, 2023

For Art’s Sake 4D Gallery Hua Hin Thailand

For-Arts-Sake-Hua-Hin-01

For Art’s Sake 4D Gallery Museum adalah satu tarikan terbaru di sini dan semakin mendapat tempat di kalangan pelancong di sekitar Hua Hin, Prachuap Khiri Khan.

For Art’s Sake 4D Muzium Seni ini terletak berdekatan Hospital Hua Hin dan di tepi jalan besar. Pelawat yang berkunjung ke sini pasti akan kagum dengan galeri seni 4-D dan lakaran lukisan patung-patung yang dibuat oleh artis yang kesemuanya berasal dari Thai.

For Art’s Sake 4D ini terbahagi kepada 5 zon yang berbeza iaitu Zon Fantasi, Zon Kembali Ke Zaman Kanak-kanak, Zon Seram, Zon Seni Patung Tanpa Kepala dan Zon Bilik Boleh Balik. Bagi pencinta seni khususnya, anda boleh menghabiskan masa untuk berimaginasi di sini bersama dengan keluarga tercinta atau rakan-rakan anda.

Untuk informasi anda, semua hasil seni di dalam muzium ini adalah hasil lukisan tangan dan seni warna dan tidak melibatkan sebarang printed material.

 
 
 


For Art’s Sake 4D Gallery

 
 
 
 
For Art's Sake Hua Hin
For Art’s Sake 4D

 

For-Art's-Sake-4D-Gallery-Hua Hin

 

For-Art's-Sake-4D-Gallery-Hua Hin

 

For-Art's-Sake-4D-Gallery-Hua Hin

 

For Art's Sake 4D
 
For Art's Sake Hua Hin

 

For-Art's-Sake-4D-Gallery-Hua Hin
 
For Art's Sake Hua Hin

 

MrJocko sendiri leka bila berada di dalam galeri 4D For Art’s Sake Hua Hin ini. Mana tidaknya, semua lukisan memang menarik dan kalau boleh nak cuba bergambar dengan semua lukisan yang ada di sini. Semua memang menarik. Paling MrJocko suka, lukisan terakhir ni, ada love love love 🙂

Harga tiket masuk ke For Art’s Sake 4D Hua Hin ini ialah Baht300 untuk dewasa dan Baht200 untuk kanak-kanak bawah umur 12 tahun.

Ini antara lokasi Unseen Thailand yang belum diketahui ramai dan lokasi wajib lawat jika anda berkunjung ke Prachuap Khiri Khan, khususnya di pantai Hua Hin. Oleh sebab itu, jika sudah sampai di sana, jangan teragak-agak untuk menempah tiket anda untuk memenuhi penginapan anda di Hua Hin sekarang!

 

Anda boleh ke sini, For Art’s Sake 4D Gallery Museum di alamat :

Thanon Phetkasem, Hua Hin, Hua Hin District,
Prachuap Khiri Khan 77110, Thailand

Phone:+66 32 520 699

Muzium Galeri For Art’s Sake di Hua Hin ini dibuka dari jam 10.00 pagi sehingga jam 8.00 malam setiap hari. Ada banyak yang menarik, percaya lah, anda akan teruja di For Art’s Sake Hua Hin.

 

By MrJocko

I'm Travel Blogger Malaysia. MrJocko is a multiple award-winning travel writer, tv host, photographer and social media influencer based in Kuala Lumpur, Malaysia. Been collaborating and writing for many tourisms and travel since 2000.

One thought on “For Art’s Sake 4D Gallery Hua Hin Thailand”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.