Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Future Music Festival Asia 2014 : Perlu Ke Untuk Malaysia?

Di saat kita bersedih dengan kehilangan pesawat MAS mh370 pada 8 Mac, negara dikejutkan dengan satu lagi insiden yang sememangnya menjadi kejutan kepada semua. 6 dilaporkan maut dan berbelas lagi dikatakan kritikal di hospital akibat penyalahgunaan dadah di satu konsert yang dipanggil Future Music Festival Asia 2014 bertempat di Bukit Jalil, Malaysia.Kalau sekitar tahun 1990-an dulu, di luar negara memang terkenal dengan konsert WoodStock. Tak sangka benda-benda macam ni dah sampai juga ke Malaysia.Apa dia FMFA?Future Music Festival Asia (FMFA) was introduced following the success of Future Music Festival (FME) in 2008, a two-day music festival at five (5) major cities in Australia with 40,000 attendees. As part of expanding the festival to Asia, the event now takes place in Malaysia and brings together massive music fest lovers. FMFA is expected to gather an approximate thirty (30) international artistes with different genres of music varying from dance to hip hop and R&B.Mungkin faktor keuntungan menjadi sebab kenapa konsert ini diadakan lagi di Malaysia. Bayangkan kalau yang hadir seramai 40,000 dengan harga tiket minima RM150, maka anda sendiri boleh bayangkan berapa hasil kutipan dari tiket Future Music Festival Asia ini???Sepatutkan syarat lebih ketat perlu dikenakan ke atas konsert seperti ini. Contoh, umur mesti lebih dari 21 tahun dan setiap konsert ‘berbayar’ maksima crowd hanya 5,000 orang sahaja. Paling mudah, tak payah buat la konsert seperti ini, tiada nilai-nilai yang menguntungkan kepada sesiapa sahaja.Untuk adik-adik, bagi yang sedang belajar, habiskan study dulu. Kalau umur masih bawah 21 tahun, banyak lagi yang boleh korang buat. Lepas habis belajar, dah ada duit sendiri baru korang buat la apa yang korang nak buat. Terasa rugi, sebab di saat ada remaja lain seperti Arwah Ammar yang menyimpan niat untuk mati syahid, ada lebih ramai lagi yang lalai dan hanyut di Future Music Festival Asia (FMFA) tak tahu nak ke mana. Akhirnya mati dalam keadaan yang sangat mengaibkan. Nauzubillah.

 Glamorous MrJocko

Leave a Reply Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.