Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Samsung Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4

Samsung Electronics Co. Ltd hari ini mengumumkan telefon pintar boleh lipat generasi akan datang. Samsung Malaysia Samsung Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4. Kedua-dua peranti ini menampilkan faktor bentuk yang boleh disesuaikan, pengalaman penggunaan yang disesuaikan dan prestasi yang dipertingkatkan. Kini dalam generasi keempat, siri Galaxy Z terus keluar dari konvensyen untuk menyampaikan interaksi baharu yang memberi kesan yang meningkatkan kehidupan seharian.

“Telefon pintar boleh lipat Samsung Galaxy dibina di atas asas falsafah keterbukaan kami, membolehkan kemungkinan baharu dengan penyesuaian lengkap di dalam dan luar. Dicipta dengan kerjasama rakan kongsi bertaraf dunia kami, peranti boleh lipat seterusnya menawarkan pengalaman mudah alih yang tiada tandingan yang memenuhi keperluan pengguna kami yang paling dinamik,” kata Dr. TM Roh, Presiden dan Ketua Perniagaan Mobile eXperience di Samsung Electronics. “Melalui fokus kami yang tidak berbelah bahagi dan kepimpinan industri, keterujaan untuk peranti boleh lipat terus berkembang. Kami telah berjaya mengubah kategori ini daripada projek radikal kepada barisan peranti arus perdana yang dinikmati oleh berjuta-juta orang di seluruh dunia.”

Baca : Unboxing Samsung Galaxy Z Flip3 Malaysia

Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4

 


Samsung Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4

Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4
 

Untuk Samsung Galaxy Unpacked August 2022, kali ini Samsung memperkenalkan model-model yang ditambahbaik seperti Galaxy Z Fold4, Galaxy Z Flip4, Galaxy Watch5 dan Galaxy Watch5 Pro dan Galaxy Buds2 Pro.

Galaxy Z Fold4 datang dengan warna Graygreen, Phantom Black dan Beige, selain warna khas Burgundy. Galaxy Z Flip4 datang dengan warna Bora Purple, Graphite, Pink Gold dan Blue. Manakala Galaxy Buds2 Pro pula hadir dengan warna Bora Purple, White dan Graphite.

Sebagai bukti dedikasi Samsung terhadap ketukangan unggul, setiap komponen dalam kedua-dua faktor bentuk telah dianalisis secara menyeluruh untuk menyampaikan pengalaman yang benar-benar dioptimumkan bagi memastikan setiap pengguna mempunyai peranti yang sesuai dengan keperluan mereka.

Galaxy Z Fold4

Galaxy Z Fold4 adalah hasil inovasi telefon pintar Samsung Galaxy yang kekal dan telefon pintar kami yang paling berkuasa. Galaxy Z Fold4 menggabungkan kepakaran teknologi mudah alih kolektif Samsung untuk mencipta peranti dengan peningkatan fungsi sama ada dibuka, ditutup atau dalam mod Flex. Tambahan pula, ia merupakan peranti pertama yang dihantar dengan Android 12L, versi khas Android yang dicipta oleh Google untuk pengalaman skrin besar, termasuk boleh lipat.

Multitasking pada Galaxy Z Fold4 adalah lebih mudah berbanding sebelum ini, jadi pengguna boleh melakukan lebih banyak tugas semasa bergerak. Bar Tugas baharu menyediakan reka letak yang serupa dengan PC anda, menawarkan akses kepada apl kegemaran dan terbaharu anda. Berbilang tugas juga lebih intuitif, terima kasih kepada gerak isyarat leret baharu.
 

Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4
 

Pengguna mungkin perlu mengemas kini YouTube dan Google Meet kepada versi terbaharunya. Sesetengah aplikasi yang disokong perkongsian Langsung mungkin memerlukan syarat langganan tertentu. Suite Office dan Outlook penuh Microsoft memanfaatkan paparan boleh lipat, memberikan lebih banyak maklumat pada skrin dan cara yang lebih pantas untuk berinteraksi dengan kandungan. Pengalaman berbilang tugas lengkap dengan S Pen (S Pen dijual secara berasingan).

Hanya Skrin Utama Z Fold4 mempunyai keupayaan S Pen. Hanya serasi dengan S Pen Fold Edition dan S Pen Pro. Semua S Pen atau pen stylus lain yang tidak direka untuk Z Fold4 (termasuk yang dibuat oleh pengeluar lain) boleh merosakkan fungsi skrin.], membolehkan lukisan semasa dalam perjalanan dan pencatatan nota dengan storan diperkemas di dalam Sarung Berdiri dengan bekas Pen[ S Pen Fold Edisi disertakan dalam sarung Sarung Berdiri dengan Pen. Aksesori dijual berasingan.].

Galaxy Z Flip4

Galaxy Z Flip4 dibina berdasarkan kejayaan faktor bentuk ikonik Samsung, menambahkan ciri utama, termasuk pengalaman kamera yang dinaik taraf, bateri yang lebih besar [Berbanding dengan Galaxy Z Flip3 5G.] dan penyesuaian yang diperluaskan, sambil mengekalkan reka bentuk ultra-kompaknya.

Galaxy Z Fold4 membuka kemungkinan baharu kepada pengguna dengan menyampaikan pengalaman telefon pintar paling komprehensif Samsung setakat ini, menawarkan reka bentuk perubahan bentuk, paparan mendalam dan ciri berbilang tugas seperti PC, selain teknologi kamera canggih dan pemproses mudah alih yang berkuasa.
 

Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4
 

Galaxy Z Flip4 meningkatkan ciri kegemaran pengguna smartphone, menjadikannya alat muktamad untuk ekspresi diri. Reka bentuk kulit kerang yang padat menawarkan pengalaman unik yang tidak tersedia pada mana-mana telefon pintar lain.

Rakam video bebas tangan atau tangkap swafoto kumpulan penuh pada pelbagai sudut dengan melipat sebahagian Galaxy Z Flip4 untuk mengaktifkan FlexCam. Ini juga boleh dinikmati pada apl kegemaran pengguna. Terima kasih kepada perkongsian Samsung dengan Meta, FlexCam dioptimumkan untuk platform sosial yang paling popular, termasuk Instagram, WhatsApp dan Facebook. Lakukan lebih daripada sebelumnya dengan Galaxy Z Flip4 dengan mengambil swafoto berkualiti tinggi terus dari Skrin Sampul dengan memanfaatkan kamera utama dengan Tangkapan Pantas yang dinaik taraf.

Pengguna kini boleh mengambil swafoto dalam Mod Potret dan melihat pratonton dalam nisbah foto sebenar apabila menggunakan Tangkapan Pantas. Dengan kamera yang dinaik taraf dilengkapi dengan penderia 65 peratus lebih terang[ Berbanding dengan Galaxy Z Flip3 5G.] yang dikuasakan oleh Platform Mudah Alih Snapdragon® 8+ Gen 1, foto dan video lebih jelas dan lebih stabil – siang atau malam.

Galaxy Z Flip4 direka untuk benar-benar bebas tangan, melakukan lebih banyak perkara tanpa perlu membuka telefon. Buat panggilan, balas teks, buka kunci kereta. Ketersediaan Samsung Wallet dan pelancaran ciri khusus mungkin berbeza mengikut pasaran dan model peranti pengguna dan tertakluk kepada perubahan. Perkhidmatan Kunci Automobil Digital tersedia di pasaran terpilih dan model peranti. dan juga mengawal widget SmartThings Scene, semuanya daripada Skrin Muka Depan.

Galaxy Z Flip4 boleh menangkap, menonton dan menyambung lebih lama antara pengecasan dengan bateri 3,700mAh yang diperluas[ Berbanding dengan Galaxy Z Flip3 5G. Nilai biasa diuji di bawah keadaan makmal pihak ketiga. Nilai biasa ialah anggaran nilai purata mengambil kira sisihan dalam kapasiti bateri antara sampel bateri yang diuji di bawah piawaian IEC 61960. Kapasiti undian (minimum) ialah 3,595mAh.

Dengan Pengecasan Super Cepat, kini disokong pada Galaxy Z Flip4, mengecas sehingga 50 peratus dalam masa sekitar 30 minit. Pengecasan Super Cepat tersedia apabila menggunakan penyesuai 25W atau lebih tinggi. Gunakan hanya pengecas dan kabel yang diluluskan oleh Samsung, memastikan pengguna sentiasa bersambung apabila mereka kehabisan tenaga.

Galaxy Watch5 Pro

Dicipta untuk mereka yang sukakan aktiviti luar yang hebat, Galaxy Watch5 Pro ialah tambahan terbaru kepada portfolio Galaxy Watch. Daripada mendaki ke berbasikal dan seterusnya, Watch5 Pro bersedia untuk cabaran itu berkat bahan premiumnya. Ia menampilkan Kristal Nilam yang dipertingkatkan yang lebih tahan haus dan lusuh dan sarung titanium tahan lama yang melindungi paparan dengan reka bentuk bezel yang menonjol. Galaxy Watch5 Pro juga dilengkapi dengan D-Buckle Sport Band yang serba baharu yang menawarkan ketahanan lasak dengan kesesuaian yang rapi dan bersih.
 

Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4
 

Dibina kukuh dan dibina untuk tahan lama, Galaxy Watch5 Pro mempunyai bateri terbesar dalam Galaxy Watch. Ia 60% lebih besar daripada Galaxy Watch4, yang merupakan kunci untuk mengikuti anda semasa anda menakluki laluan baharu. Manfaatkan GPX, yang tersedia buat kali pertama pada Galaxy Watch. Aktiviti mendaki dan rakam dan kongsikannya dengan rakan-rakan pencinta jejak pada aplikasi Samsung Health dengan Route Workout. Anda juga boleh memuat turun laluan mendaki dan berbasikal semasa anda berlatih untuk perlumbaan seterusnya atau ingin mencampuradukkan rutin anda.

Semasa anda mendaki atau berbasikal, tumpu mata anda pada laluan dan jauh daripada peta dengan arah belokan demi belokan yang intuitif . Apabila anda sudah bersedia untuk pulang ke rumah, Galaxy Watch5 Pro akan membawa anda ke sana dengan mudah dengan ciri Jejak kembali yang membawa anda kembali ke arah anda datang.

Galaxy Buds2 Pro

Galaxy Buds2 Pro, Reka Bentuk Premium dengan Pengalaman Mendengar Terbaik
Menyertai siri Galaxy Z ialah Galaxy Buds2 Pro, fon telinga terbaharu Samsung yang menyediakan pengalaman audio wayarles paling mengasyikkan dengan reka bentuk baharu yang padat dan sambungan lancar yang sesuai untuk sebarang aspek kehidupan seharian anda.

Hargai setiap selingan muzik dengan Audio Hi-Fi 24bit yang unggul, yang menawarkan julat dinamik tinggi yang membantu anda berasa tersambung dengan kandungan yang anda dengar dengan resolusi sejernih kristal. Dengan codec lancar Samsung baharu (SSC HiFi), muzik berkualiti didayakan untuk dipindahkan tanpa jeda dan pembesar suara 2 hala sepaksi baharu menjadikan bunyi itu lebih kaya berbanding sebelum ini.
 

Galaxy Unpacked Galaxy Z Flip4 and Galaxy Z Fold4
 

Reka bentuk kompak dan ergonomik baharu adalah 15 peratus lebih kecil untuk menghilangkan bunyi luar. Galaxy Buds2 Pro baharu membolehkan pengguna melarikan diri ke dunia mereka sendiri dan pada masa yang sama kekal berhubung dengan kehidupan mereka.

Apabila anda perlu menjawab panggilan segera sambil menikmati sesi permainan atau filem pada tablet anda, Galaxy Buds2 Pro boleh menukar sambungan audio ke telefon anda dengan lancar dengan satu sentuhan jari. Galaxy Buds2 Pro kini menampilkan Auto Switch untuk menyediakan peralihan yang mudah daripada rancangan TV kegemaran anda untuk menerima panggilan daripada orang yang anda sayangi.

Dan jika anda tersalah letak Galaxy Buds2 Pro anda pada perjalanan ulang-alik anda, SmartThings Find kini menjadikan pengesanan mereka pantas dan mudah sama ada ia berada di dalam buaian atau tidak. Lepas ni, anda tidak akan kehilangannya lagi.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.