Site icon Travel Blogger Malaysia

Mana Satu Cantik Galaxy Z Fold3 Atau Galaxy Z Flip3

Peminat Samsung pasti akan tertanya-tanya, mana satu lagi cantik Galaxy Z Fold3 atau Galaxy Z Flip3. Penantian akhirnya berakhir, kerana Samsung baru-baru ini telah melancarkan dua inovasi telefon pintar lipat terbaru di Galaxy Unpacked 2021 baru-baru ini dengan meriahnya. Ini satu lagi inovasi terbaru model telefon pintar Samsung.

Sebagai pelopor dalam kategori telefon pintar lipat, Samsung terus menerajui industri ini dalam inovasi dan kecemerlangan telefon pintar. Sejak debutnya pada tahun 2019, siri Galaxy Z Fold telah mentakrifkan semula kemampuan hiburan dan produktiviti dalam telefon pintar dengan faktor bentuknya yang revolusioner.

Baca : Telefon Pintar Siri Galaxy Z Yang Mewah

Mana Satu Cantik Galaxy Z Fold3 Atau Galaxy Z Flip3

Galaxy Z Fold3 Atau Galaxy Z Flip3
 

Siri Galaxy Z Flip juga telah mendapat pujian daripada peminat smartphone sejak dilancarkan. Satu fesyen smartphone yang pasti akan berubah, yang mana Z Flip menggabungkan reka bentuk yang bergaya dan sangat disesuaikan yang mengingatkan pada telefon bimbit retro clamshell dengan ciri utama Samsung Galaxy.

Menetapkan standard baru untuk telefon pintar mudah alih, model baru ini yang boleh dilipat kini menampilkan pilihan warna baru yang menakjubkan dan ketukangan yang lebih baik untuk memperkuat ketahanan peranti.
 


 

Tahun ini, Z Fold3 membawa teknologi lipat ke tahap seterusnya, dengan penyepaduan sokongan S Pen untuk pertama kalinya pada peranti yang boleh dilipat. Peranti ini juga dilengkapi Infinity Flex Display 7.6 inci tanpa gangguan untuk multi-tasking yang cekap pada Multi-Active Window yang diperbaharui. Ia membolehkan pengguna melihat banyak aplikasi pada masa yang sama, dan melalui ciri Taskbar baru, yang memungkinkan pertukaran aplikasi lebih mudah. Terdapat dalam warna Phantom Black, Hijau Phantom dan Perak Phantom, Z Fold3 adalah mesin produktiviti yang ramping dan sederhana.

Sementara itu, Z Flip3 dilengkapi dengan ciri-ciri baru, dari pilihan warna yang diperluas hingga aksesori yang bergaya seperti cengkaman cincin dan sarung tali. Selain dari segi estetika, Z Flip3 juga menekankan kemudahan dengan Skrin Penutup 1.9 inci yang lebih besar, yang membolehkan pengguna melihat notifikasi, membaca mesej dan bahkan membuat pembayaran dengan Samsung Pay tanpa perlu membuka peranti. Z Flip3 terdapat dalam warna Krim, Hijau, Lavender dan Phantom Black.
 


 

Menawarkan fleksibiliti dan fungsi multitasking yang lancar dari sudut mana pun, Z Fold3 dan Z Flip3 keduanya sama-sama menarik. Pasti susah untuk membuat pilihan! Ketahui sama ada anda Team Galaxy Z Fold3 atau Team Galaxy Z Flip3. Ketahui bagaimana setiap peranti dapat membantu melengkapkan gaya hidup anda dan membuka kemungkinan baru untuk apa yang dapat dilakukan oleh telefon pintar.

Pra tempahan Galaxy Z Fold3 5G atau Galaxy Z Flip3 5G dari 19 Ogos hingga 21 September 2021 untuk menikmati hadiah eksklusif bernilai sehingga RM1,649. Terima e-baucar bernilai hingga RM850 untuk dibelanjakan di Kedai Dalam Talian Samsung Malaysia dan jangan risau melebihi jaminan standard dengan perlindungan Samsung Care + bernilai sehingga RM799, ia PERCUMA selama setahun!

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai tawaran pra-pesanan, sila kunjungi Samsung Offer.

Untuk membuat pra-pesanan siri Galaxy Z terkini, sila lawati pautan masing-masing di bawah:
Galaxy Z Fold3: www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-fold3-5g/buy/
Galaxy Z Flip3: www.samsung.com/my/smartphones/galaxy-z-flip3-5g/buy/

Exit mobile version