Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Galeri Tertinggi Di Dunia 63 Sky Art Gallery Seoul

63 Sky Art Gallery Seoul

Bangunan 63 City terletak di Yeouido menghadap ke Sungai Hangang yang mengalir perlahan. Nampak dari luar, ia bangunan pencakar langit yang tertinggi di Seoul. Di bahagian dalam, ia penuh dengan perkara-perkara yang menarik untuk pelawat untuk melihat. 

 

Tarikan utama di 63 Building ini termasuk Sea World, 63 Wax Museum, Theater dan juga 63 Sky Art Gallery. Bangunan ini dikenali untuk masa keseronokkan bersama keluarga kerana punyai pelbagai tarikan istimewa. 

 

Oleh itu , 63 City semakin menjadi terkenal dan ia tempat terbaik untuk menghabiskan hari cuti dengan pelbagai tarikan kepada pengunjung untuk melihat, menikmati dan mengecapi semua di satu tempat. Selain itu , 63 City menawarkan pemandangan indah waktu malam di Seoul dan Sungai Hangang dari galeri pemerhatian tertinggi di dunia.

 

 

Galeri Tertinggi Di Dunia 63 Sky Art Gallery Seoul

 

 

 

 

 

 

Pelawat boleh menaiki lif kaca untuk 63 SkyArt Gallery di tingkat ke-60. Memang thrill dan untuk yang takut kepada ketinggian, inilah masa anda mencabar diri anda. 

 

Galeri ini dibuka pada tahun 2008 dan telah dinamakan “galeri seni tertinggi di dunia”. Selain daripada memaparkan pelbagai karya, pengunjung juga boleh datang ke sini untuk menikmati pemandangan yang indah juga. Di sebelah kanan , terdapat pemandangan bandaraya Seoul dan Sungai Hangang (Han River) yang indah ; dan di sebelah kiri adalah pameran seni khas , yang membentangkan pelbagai tema sepanjang musim .

 

Pelawat boleh mengambil dalam pemandangan Seoul dan Sungai Hangang (Han River) . Tambahan lagi, di sini adalah beberapa lokasi tempat penggambaran untuk drama Korea yang popular, ‘Desperate Queen’. Dalam drama tersebut, galeri dikendalikan oleh Eun Jadi -hyeon (dimainkan oleh Sun Wu- seon ). Babak di mana Eun Jadi -hyeon telah ditemuramah, atau di mana – Eun Jadi Hyeon dan Cheon Ji- ae (dimainkan oleh Kim Nam- ju ) bertemu telah difilemkan di sini. 

 

Jika anda penat, ada ruang kafe untuk anda duduk dan berborak sambil menikmati secawan kopi atau teh. Oleh itu, ambil masa anda dan menikmati 63 Sky Art Gallery !

 

Untuk ke sini anda boleh lihat entry 63 Wax Museum kerana ia berada di lokasi bangunan yang sama.

 

Location: F60 . Ambil lif eksklusif untuk SkyArt dari B1

Waktu Operasi : 10:00 ~ 22:00 ( tahun -sekitar )

Bayaran Masuk : Dewasa (umur 19 & ke atas ) KRW 12,000 ; (umur 13-18) KRW 11,000

Kemudahan: Kedai Muzium , SkyArt Café dan lain-lain

Hubungi : Korea 02-789-5663

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.