Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Gambar Lubang Terowong Di Palekbang Tumpat Kelantan

Gambar Lubang Terowong Di Palekbang Tumpat Kelantan. Berikutan entry MrJocko pasal Terowong 100 Batu di Palekbang, Tumpat. Berikut adalah gambar-gambar berkaitan penemuan lubang terowong dan lokasi lapangan kapal terbang lama berdekatan Gua Musang. Katanya bersambung dari Palekbang ke lokasi berdekatan Gua Musang.

Kalau betullah kisah ini, jauh tu beb terowong ni. Ini info yang ada melalui laman Facebook Kelab Pencinta Sejarah Kelate.

Baca : Tempat Menarik Di Negeri Kelantan Darul Naim

  

Gambar Lubang Terowong Di Palekbang Tumpat Kelantan

“Terowong di Palekbang hok bunyi kontraktor jupo di Palekbang menimbulkan pelbagai spekulasi dan persoalan. 4 Dahat terowong ini bersambung ke Kuala Takbai. Di lihat pada struktur permukaan terowong ini seperti dikonkrit kemungkinan ia diguna pakai di zaman jepun namun dengan apa yang KPSK kaji terowong ini bukan di gali tetapi ia adalah terowong purba yang panjangnya melebihi 100KM. Terowong ini juga bersambung ke Lapangan Terbang Bawah Tanah Lalang Luas.” sumber dari Lie Hien TRWM.

 

Kalau la korang ada info terbaru tentang terowong misteri di Tumpat ini, boleh la share informasi di ruangan komen. Mana tau, boleh beri manafaat kepada orang lain yang ingin melawat lokasi tersebut. Ia boleh menjadi tarikan untuk pelancong domestik melancong ke negeri Kelantan Darul Naim.

One Comment

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.