Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Gambar Pemandangan Sekitar Bangka Belitung Indonesia

Mungkin ramai pembaca blog travel MrJocko nak tengok keindahan Pulau Belitung. Kalau begitu, lihat dulu beberapa keping Gambar Pemandangan Sekitar Bangka Belitung Indonesia yang sememangnya memang cantik dan berbaloi untuk anda lawati. Ini adalah gambar-gambar sekitar Kepulauan Belitung dan pulau-pulau sekitarnya.

Ada banyak yang boleh anda alami sendiri pengalaman travel ke Pulau Belitung. Orangnya yang peramah, hotel yang agak murah serta aktiviti sukan air yang masih lagi ‘affordable’.

Baca :Flight Kuala Lumpur Ke Pulau Belitung Indonesia

 


Gambar Menarik Pulau Belitung di Indonesia

Pemandangan Cantik Sekitar Bangka Belitung Indonesia

 

Dari laut, pantai, pulau, aktiviti sukan air serta aktiviti santai di sekitar Pulau Belitung, Pulau Lengkuas, Pulau Leebong dan sekitarnya memang buat anda akan lupa kesibukkan kota.

Kepulauan Belitung masih lagi bersih dan dijaga dengan baik. Kalau nak dikirakan kebersihan di sini agak memuaskan. Kawasan pantai juga memang tak banyak kotoran dan boleh mandi di banyak lokasi.

Pulau Belitung (Wikipedia)

Belitung merupakan timur pulau Sumatera, Indonesia. Antara yang terkenal di sini ialah Tanjung Tinggi dan Tanjung Kelayang, terkenal dengan batu-batu granit yang bulat, pasir halus dan air yang tenang. Bandar terbesar di pulau ini, Tanjung Pandan di mana terdapat lapangan terbang untuk pulau ini. Di sini ciri-ciri seni bina kolonial Belanda dan pelabuhan yang berwarna-warni.

 

pulau belitung

 

 

Antara yang menjadi tarikan di sini ialah Rumah Api Pulau Lengkuas ataupun Mercusuar yang telah di bina sejak tahun 1882 lagi oleh Belanda. Kini ia menjadi tarikan utama pelancong ke sini, Pulau Lengkuas dan Kepulauan Belitung.

Rasanya cukuplah dulu nak share tentang gambar menarik dan cantik di Pulau Belitung. Ambil peluang anda untuk kembara ke Belitung samada dengan backpakers atau kembara dengan travel agent dan nikmat keindahan alam di Indonesia ini.

Bagaimana nak pergi ke Pulau Belitung? Anda boleh baca entry di bawah :-

Flight Dari Kuala Lumpur Ke Pulau Belitung Laskar Pelangi

 

gambar pulau belitung indonesiagambar pulau belitung indonesia

gambar pulau belitung gambar pulau belitung

gambar pulau belitung 20gambar pulau belitung indonesia pemandangan-pulau-belitung-11 gambar pulau belitung indonesia

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.