Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Gambar Samsung Galaxy Note10

Peranti smartphone Samsung Galaxy Note mempunyai pengikut yang ramai dan setia. Tidak hairanlah bila ramai peminat Note tak sabar menunggu untuk pelancaran Samsung Galaxy Note10 pada tahun ini. Model ini dijangka melihat perubahan drastik dari rekaan model lama, Note9 dengan pembuat telefon Korea yang dikhabarkan untuk melepaskan dua model Note untuk kali pertama sejak pelancaran Nota4 dan Galaxy Edge.

Menurut laporan dari Sumber : 91Mobiles yang menyebut “sumber yang dipercayai”, kedua-dua model ini ialah Galaxy Note10 dan Galaxy Note10 Pro. Yang mana, masing-masing diperkenalkan dengan model SM-N975 dan SM-N976.

Gambar Samsung Galaxy Note10

Samsung-Galaxy-Note-10

Menurut laporan itu, Galaxy Note10 akan mempunyai skrin AMOLED dinamik 6.4 inci dan penyimpanan asas 128GB dengan bateri 4,170 mAh. Sementara itu, paparan AMOLED Dinamik 6.8 inci yang lebih besar akan dikuasakan oleh bateri 4,170 mAh bersaiz yang sama pada Galaxy Note10 Pro. Pro ini akan mempunyai 256GB pilihan penyimpanan dan penyimpanan asas sehingga 1TB ingatan papan atas.

Sekiranya ini benar, pelanggan perlu membuat keputusan antara model teratas atau hayat bateri yang lebih baik dengan model yang lebih kecil kerana paparan yang lebih besar akan menggunakan lebih banyak kuasa bateri.

Baca : MrJocko dan Galaxy Note9 Review

Terdapat nombor model lain yang dinyatakan sebagai SM-N970 dan SM-N971, tetapi laporan itu tidak dapat menentukan apa yang mereka represent. Terdapat sebutan mengenai kemungkinan Galaxy Note10e seperti laporan sebelumnya, tetapi saya sendiri tidak boleh melakukannya.

Terdahulu hari ini, kami mendapat tahu bahawa Pro Note10 tidak akan menyokong pengecas 45W seperti yang pada awalnya dikhabarkan, tetapi pengecas 25W dicadangkan. Ini masih merupakan langkah besar dalam arah yang betul memandangkan Samsung telah menghantar telefon Galaxy dengan 15W adaptor penyesuaian sejak Galaxy Note 4 pada tahun 2014.

Galaxy Note10 Pro dijangka datang dengan Snapdragon 855 atau Exynos 9825, bergantung kepada rantau anda, dan dikhabarkan untuk disertakan dengan sistem kamera triple bertindan vertikal (mungkin kamera keempat) dengan pengimbas cap jari dalam paparan.

Khabar angin juga menunjukkan, model Galaxy Note10 kai ini dikatakan sebagai Samsung Flagship yang pertama untuk jack fon kepala. Telefon pintar Galaxy Note10 mungkin akan diumumkan pada bulan Ogos 2019 dengan beberapa lagi kejutan kepada semua peminat telefon pintar Samsung.

Maklumat lanjut, layari Samsung Malaysia.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.