Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Getaran Bunyi Kucing Boleh Sembuhkan Banyak Penyakit

Getaran Bunyi Kucing Boleh Sembuhkan Banyak Penyakit

Getaran Bunyi Kucing

Anda fakta yang mengatakan Getaran Bunyi Kucing mempunyai getaran yang mampu memberikan Terapi Perubatan terbaik kepada manusia dalam melawan pelbagai jenis penyakit. Dengan kata lain, apabila memelihara kucing, anda mempunyai peluang untuk hidup sihat dan lebih gembira berbanding orang lain yang tidak memiliki kucing. Sejauh mana kebenaran fakta ini? 

Kucing sebenarnya mempunyai getaran yang dinamakan sebagai ‘Purring’. Purring pada seekor kucing mempunyai getaran antara 40-140 Hz yang kita tidak perasan dan ia dikatakan menjadi Terapi Perubatan yang baik untuk pelbagai penyakit.

Penghilang Stress

Membelai kucing yang sedang membunyikan ‘Purr’ akan menenangkan si pembelai. Ia akan meredakan tekanan kepada mereka yang membelainya.

Kesihatan Jantung

Orang yang memelihara kucing mempunyai risiko kurang 40% peluang untuk di serang penyakit jantung, berbanding mereka yang tidak memelihara kucing.

Menyembuhkan Luka Dalaman

Getaran Purr kucing ini boleh menyembuhkan luka dalaman badan seseorang.

Memulihkan Otot

Jika anda mempunyai otot yang kejang dan bengkak otot, getaran Purr kucing ini boleh memulihkannya.

Risiko Disponea

Getaran Purr boleh mengurangkan anda risiko terkena penyakit Disponea (sesak nafas) 

Kesihatan Tulang

Getaran Purr antara 25 – 50 Hz adalah getaran TERBAIK dan Getaran 100 – 200 Hz adalah Kedua TERBAIK untuk membantu meningkatkan kesihatan tulang anda. 

Tekanan Darah

Berinteraksi dengan kucing dan mendengar getaran Purr Kucing dapat membantu anda dalam membantu menurunkan tekanan darah dan menstabilkannya.

Getaran Bunyi Kucing

Getaran Bunyi Kucing Boleh Sembuhkan Banyak Penyakit

Sebenarnya, banyak keindahan dan keistimewaan yang di milikki oleh seekor makhluk Allah yang dinamakan kucing ini untuk membantu manusia dalam Terapi Kesihatan. Mungkin sebab itu juga, Kucing adalah salah satu binatang kesayangan Nabi Muhammad, Rasulullah SAW 

Walaupun begitu, jika anda mempunyai tanda-tanda serangan penyakit, hendaklah berjumpa dengan doktor pakar dahulu. Terapi Kucing ini adalah sebagai rawatan atau cara alternatif sahaja dan ia bukan lah sesuatu yang wajib anda ikuti. Dapatkan nasihat doktor.

Apapun, memelihara kucing memang menjadikan anda seseorang yang lain dari yang lain. Cuba dulu, baru anda tahu,,,

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.