Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Globe Traveller Sim Berhubung Murah dan Mudah Di Philippines

Melancong ke Filipina sememangnya menyeronokkan. Tidak syak lagi. Namun ramai yang masih ragu-ragu untuk terokai kehebatan Filipina sebagai destiansi pelancongan di Asia. Sebenarnya, Filipina menawarkan banyak lokasi yang menarik seperti Manila, Boracay, Bohol, Cebu dan banyak lagi. 

Bayangkan, menurut satu laporan baru-baru ini oleh Jabatan Pelancongan, Filipina mencatatkan sejumlah 2.23 juta pelawat antarabangsa dari Januari hingga Mei 2015 sahaja. Ini merupakan pertumbuhan mengagumkan sebanyak 8.15% daripada tahun sebelumnya.

Dengan peningkatan berterusan dan petambahan pelawat antarabangsa (penduduk bukan Filipina) di Filipina, Globe bekerjasama dengan Lembaga Promosi Pelancongan (TPB) untuk memacu “Tahun Melawat Filipina 2015” dimana kempen ini menawarkan Globe Traveler SIM percuma (Ya, percuma!) kepada semua pelancong yang datang ke Filipina. Dengan Pek Globe Traveller Sim ini, ia memberikan pelancong cara mudah dan murah untuk berhubung dengan dunia menggunakan 3G dan 4G semasa percutian mereka di Filipina.

Free Traveller SIM in Philippines

Globe-Traveller-Free-Sim-Philippines

Melalui mereka Kumpulan Perniagaan Antarabangsa, Globe Telecom telah bekerjasama dengan TPB daripada Filipina untuk menyokong objektif kempen mereka untuk mempromosikan negara kita sebagai destinasi pelancongan utama di Asia. Secara peribadi, saya berfikir bahawa menawarkan Globe Traveller SIM adalah idea yang baik. Malah, Globe adalah rakan syarikat telekomunikasi Filipina pertama TPB untuk menawarkan perkhidmatan komunikasi yang mampu dimiliki kepada berjuta-juta pelancong kembali ke negara ini.

Apa yang anda boleh lakukan dengan Globe Traveller SIM?

The Globe Pengembara SIM adalah kad SIM prabayar tempatan yang menawarkan kadar tempatan untuk panggilan, mesej teks (SMS) dan perkhidmatan data mudah alih, memberikan pelancong dan pelawat antarabangsa dengan cara yang lebih mudah dan amat berpatutan untuk berhubung dengan rakan dan keluarga dari seluruh dunia dari Filipina. Mengapa menggunakan Globe Pengembara SIM bukan SIM seorang pelancong itu sendiri, anda mungkin bertanya? Oleh kerana mendapat SIM tempatan – yang Globe Pengembara SIM khususnya akan mampu pengguna cara yang lebih kos efisien untuk menyambung daripada menggunakan nombor antarabangsa yang mengenakan panggilan, teks dan melayari kadar antarabangsa.

Bagaimana merebut percuma Globe Pengembara SIM
Pelawat dan pelancong antarabangsa boleh menuntut percuma Globe Traveller SIM dengan mengemukakan pasport mereka bukan Filipina, kad pemastautin asing, buku Seaman, atau OFW E-kad di mana-mana gerai Globe terletak di NAIA, Cebu, Davao, Kalibo , Iloilo, dan Lapangan Terbang Antarabangsa Clark bermula 30 Julai 2015.

Anda pasti lebih seronok di Filipina dengan Globe Traveller SIM ini dan berkongsi gambar, cerita serta pengalaman keseronokan dengan semua orang di dunia menggunakan Globe Pengembara SIM Percuma ini.

Untuk maklumat lanjut mengenai PERCUMA Globe Pengembara SIM, sila layari www.globe.com.ph/international/traveling-in-the-philippines/traveler-sim.

Untuk jetsetters, backpacker, dan pelancong, jom lawati Filipina Tahun 2015. Untuk maklumat mengenai aktiviti dan acara, sila layari www.visitph2015.com.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.