Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Guna Deodoran Semulajadi Untuk Lebih Wangi Dan Sihat

Sudah sebulan MrJocko guna deodoran buatan ‘homemade’ teknologi dari Amerika Syarikat. Deodoran semulajadi ini menggunakan jenama ‘Natural At 15’. Kenapa guna deodorang ini ialah kerana bertujuan untuk guna Deodoran Semulajadi Untuk Lebih Wangi Dan Sihat. Ya memang lebih selesa. Kira ini antara Deodoran Organik yang baru nak menapak di pasaran.

Deodoran Semulajadi Natural At 15

Deodoran Semulajadi Untuk Lebih Wangi Dan Sihat
 

Mungkin ramai tak tahu yang badan kita sepatutnya berpeluh sebagai penyejukan semula jadi dan kitaran pembersihan. Dengan menggunakan antiperspirants, kita sebenarnya menghalang pertahanan semula jadi badan kita terhadap kelembapan dan bakteria yang boleh tumbuh di sana.

Semua antiperspirants mengandungi aluminium zirkonium tetrachlorohydrex. Ini mungkin ejen kanser yang akan menyebabkan peluh berhenti dengan mengisi liang anda dengan garam aluminium. Ini bahaya kerana pada dasarnya ia menyekat peluh daripada meninggalkan badan anda. 

Bunyi macam pelik kan??? Tidak juga sebab berpeluh itu sebenarnya membuatkan kita jadi sihat. Kalau anda tak berpeluh, itu yang bahaya.

Deodoran yang selalu kita guna, kebanyakkannya tidak antiperspirants. Ia sebenarnya adalah semua alternatif semula jadi yang sebenarnya berfungsi. Ia akan membantu anda berpeluh kurang, peluh lebih bersih dan bau yang lebih baik. Jadi ia lebih buat kita rasa selesa.
 

natural at 15 deodorant natural at 15 deodorant natural at 15 deodorant
 

Kalau korang berminat untuk dapatkan produk sihat Natural Deodorant ini boleh hubungi terus di laman web rasmi mereka http://naturalat15.wixsite.com/na15/contact. Atau boleh layari laman Facebook NaturalAt15, Instagram @NaturalAt15 dan laman blog http://naturalat15.wixsite.com/

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.