Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Hard Rock Hotel Desaru Coast Akan Mula Beroperasi Tahun Ini 2018

Khas buat peminat Hard Rock, ada berita baik untuk semua. Hard Rock Hotel Desaru Coast Akan Mula Beroperasi Tahun Ini 2018. Hard Rock International akan membuka Hard Rock Hotel di Pantai Desaru Johor Bahru dalam masa yang terdekat. Mengikut perancangan asal, ia dijadualkan dibuka pada 4Q2017, tetapi dilewatkan sedikit.

Menurut Hard Rock International, hotel yang mempunyai sejumlah 365 bilik itu akan menjadi sebahagian daripada resort pilihan destinasi baru di Johor, Desaru Coast yang akan merangkumi pusat hiburan, restoran, membeli-belah, taman air dan padang golf seluas 45 lubang dan juga tarikan pelancongan yang santai.

Baca : Hard Rock Cafe World Burger

Hard Rock Hotel Desaru Coast

Hard Rock Hotel Desaru Coast

 

Projek ini adalah dengan kerjasama Themed Attractions Resorts & Hotels Sdn Bhd (TAR & H), sebuah kumpulan pelancongan yang ditubuhkan oleh Khazanah Nasional Berhad untuk membangun, mengurus dan mengendalikan destinasi tarikan bertaraf dunia di Asia Tenggara.

“Dengan lebih daripada 25 juta ketibaan pelancong tahun lepas, Malaysia diiktiraf sebagai salah satu destinasi pelancongan utama di Asia di mana Hard Rock sudah dikenali sebagai jenama yang kukuh dan punyai pengikut yang tersendiri.

“Kami yakin kami akan terus membina kejayaan dengan jenama Hard Rock Hotel Desaru Coast, seperti jenama Hard Rock Hotel Penang,” kata naib presiden kanan hotel di Asia dan India, Leong Wy Joon.

Para tetamu Hard Rock Hotel Desaru Coast yang akan datang akan terletak di Phase 1 dari Pantai Desaru, menghadap laut dan mempunyai akses mudah ke Desaru Coast Adventure Water Park, serta ‘retail village’, pusat membeli-belah tepi pantai dan hab sosial.

 

Hard Rock Hotel Desaru Coast Hard Rock Hotel Desaru Coast Hard Rock Hotel Desaru Coast Hard Rock Hotel Desaru Coast

 

Baca : MrJocko dan Hard Rock Cafe

Untuk memenuhi keperluan pelancong yang berbeza, tetamu Hard Rock Hotel Desaru Coast juga akan mempunyai akses ke Desaru Coast Conference Centre yang lengkap. Ia dilengkapi juga dengan dua padang golf kejohanan, yang direka oleh profesional golf terkenal, Ernie Els dan Vijay Singh.

Hotel ini juga akan menampilkan Rock Spa perkhidmatan penuh yang dilengkapi dengan dua bilik rawatan luar, program hiburan muzik Sound of Stay, Roxity Kids Club, dan Rock Shop dan Hard Rock Cafe Desaru Coast.

 

Hard Rock Hotel Desaru Coast

 

 

Sementara itu, ketua pegawai eksekutif TAR & H untuk resort destinasi dan portfolio hotel Muhammad Zainal Ashikin Rejab berkata Pantai Hard Desaru Coast akan melengkapkan persembahan resort premium bersepadu dan suasana yang meriah, sambil membawa pengalaman unik dan pengalaman jenama yang dinikmati oleh penduduk tempatan, antarabangsa dan pelancong domestik sama.

“Kerjasama ini menjelaskan niat kami untuk menawarkan penggabungan pelbagai penawaran terbaik kepada tetamu yang datang ke Desaru Coast sebagai destinasi pilihan baru di Asia Tenggara,” katanya.

Untuk maklumat lanjut tentang Hard Rock Hotel Desaru Coast, boleh layari laman web ini  http://www.desarucoast.com/stay-hard-rock-hotel-desaru-coast/

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.