Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka Jepun

Semasa trip MrJocko ke Fukuoka, kami sempat singgah di salah satu shopping mall, ia dikenali sebagai BEST (associate company dengan Best Denki di Malaysia) yang mana di sini dari Tingkat 1 sehingga Tingkat 7 mereka menjual semua alatan elektronik termasuk smartphone. Nak tahu Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka Jepun?

Memandangkan iPhone 6 dan iPhone 6 Plus menjadi kegilaan Jepun, MrJocko survey berapa harga iPhone 6 dan juga iPhone 6 Plus di sini. 

Pelancaran iPhone 6 dan iPhone 6 Plus

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Murah di Malaysia

Harga iPhone 6 Di Fukuoka, Jepun
Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun

 

Harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus Di Fukuoka, Jepun

Untuk satu unit iPhone 6 ia dijual sekitar JPY64,900 (RM2000) dan iPhone 6 Plus JPY67,800 (RM2,100), ini untuk kapasiti 16GB. Tetapi di Jepun, ramai yang lebih suka beli pakej Smartphone iPhone 6 ini dengan pakej Telco. Antara Pakej Telco yang terkenal di sini ialah Docomo Japan.

Beli Produk Original Apple di sini.

 

Nak buat comparison antara harga di Jepun dan Malaysia tidak boleh sebab kita di Malaysia masih belum menerima unit iPhone 6 atau iPhone 6 Plus. 

 

Teringin nak beli, (kalau ada duit lebih) tetapi ada member bagitahu, unit di Jepun tidak support Telco di Malaysia. Bermakna, kalau nak beli, kena cari orang dan upah untuk UNLOCKED dulu. Kos lagi.

 

So sementara ni, tengok dulu la, mana tau ada rezeki lebih, boleh la ambik satu iPhone 6 atau iPhone 6 Plus :). Atau ada yang nak sedekahkan iPhone 6 kat MrJocko??? 🙂

 

 

5 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.