Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Ramai Tanya Berapa Harga iPhone 7 Merah Special Edition Ini?

Berapa harga iPhone 7 Merah Special Edition ni? Nampak sangat menawan sebab jarang iPhone keluarkan model yang berwarna merah seperti ini. Model Red iPhone 7 Special Edition ini dikeluarkan sempena dengan sokongan ‘dana global’ untuk program HIV/AIDS di seluruh dunia.

Setiap pembelian untuk tawaran smartphone iPhone 7 Merah Special Edition ini, Apple akan mendermakan dana tersebut secara terus kepada dana global ini. Ia satu usaha murni pihak Apple dalam menyumbang kepada masyarakat.

Baca : Harga Telefon iPhone 6 di Malaysia

harga iphone 7 merah

 


Ramai Tanya Berapa Harga iPhone 7 Merah Special Edition Ini?

harga iPhone 7 Merah Special Edition

 

Harga iPhone 7 Merah Special Edition bermula dari harga RM3,699 dan harga iPhone 7 Plus Merah Special Edition bermula dari harga RM4,299. Kedua-dua iPhone 7 dan iPhone 7 Plus ini datang dengan kapasiti storan 128GB dan 256GB dengan harga yang berbeza.

Boleh tempah iPhone 7 Merah dan iPhone 7 Plus Merah ini secara online di laman web Apple Website dan ia akan dihantar ke pintu rumah anda. Kos Penghantaran iPhone 7 Merah dan iPhone 7 Plus Merah adalah PERCUMA.

 

harga iPhone 7 Merah Special Edition harga iPhone 7 Merah Special Edition iphone_7_red_special_edition iphone_7_red_special_edition

 

Setiap iPhone 7 dan iPhone 7 Plus datang dengan set ‘complete’ EarPods dengan Lightning Connector, Lightning USB Cable, 5W USB Power Adapter, Lightning 3.5mm Headphone Jack Adapter dan semestinya peranti iPhone.

Sangat cantik bila lihat model iPhone 7 Merah dan iPhone 7 Plus Merah. Kalau la ada rezeki lebih, ingat nak upgrage ambil model iPhone 7 Plus :).

 

iphone_7_red_special_edition
 

Berapa Harga iPhone 7 Special Edition

Untuk korang yang memang peminat iPhone, ada 5 model iPhone masih lagi dijual dalam pasaran dan boleh dibeli secara online. Boleh pilih samada nak beli iPhone 7 Plus, iPhone 7, iPhone 6S Plus, iPhone 6s dan juga iPhone SE.

Namun, iPhone yang berwarna unik ini adalah model yang agak terhad dan biasanya dikeluarkan untuk modle-model tertentu sahaja. Saya tak pasti model iPhone mana lagi yang ada warna merah kerana bukan semua model iPhone dikeluarkan dengan warna merah asli.

Melainkan anda menukar casing atau balut cover dengan sticker warna merah untuk beri nafas baru kepada smartphone iPhone anda.

Jadi, untuk mereka yang masih mencari peranti iOS ini, kalau nak beli iPhone yang paling murah, boleh la tempah iPhone SE secara online dengan harga RM1,949 sahaja. Pastikan yang original.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.