Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Harga Jualan iPhone 8 Malaysia Bermula Dari MYR3,649

Bermula hari ini, 20 Oktober 2017, peranti smartphone terbaru Apple akan mula dijual di outlet kedai rangkaian produk Apple di Malaysia. Untuk yang belum tahu, Harga Jualan iPhone 8 Malaysia Bermula Dari MYR3,649. Ini adalah harga jualan runcit untuk iPhone 8 di Malaysia.

Untuk harga jualan iPhone 8 Plus pula, ia bermula dari harga MYR4,149. iPhone 8 Plus lebih besar dari iPhone 8 dengan kelebihan skrin paparan bersaiz 5.5 inci. Ia memberikan saiz paparan yang lebih lebar dan besar.

Baca : Unboxing iPhone 7 Plus
 


Harga Jualan iPhone 8 Malaysia

harga_iphone8_malaysia
 

Apa yang baru tentang iPhone 8? 

iPhone 8 memperkenalkan reka bentuk kaca baru. Kualiti kamera iPhone yang paling popular di dunia. Binaan cip yang paling bijak dan kuat yang pernah ada dalam telefon pintar. Fungsi pengecasan tanpa wayar yang benar-benar terbaik. Bak kata ramai peminat smartphone, iPhone 8 ialah generasi baru iPhone.

Harga Jualan iPhone 8 Malaysia
Harga Jualan iPhone 8 Malaysia

 

Kualiti skrin gelas yang paling tahan lama di telefon pintar, depan dan belakang. Band aluminium yang dipadankan dengan warna, sesuai dengan warna. Kemasan ruang kelabu, perak dan emas baru. Model iPhone 8 dibina untuk kalis habuk dan kalis air.

Kualiti paparan Retina Display yang sangat terang dan jelas. Dengan gamut warna yang luas dan ketepatan warna terbaik dalam industri, segala-galanya pada skrin kelihatan lebih hebat dan nyata.

iPhone 8 dan iPhone 8 Plus mempunyai kamera 12MP yang lebih maju. Dengan sensor yang lebih besar serta lebih cepat. Penapis warna baru yang lebih tajam. Piksel yang lebih mendalam serta terbina fungsi penstabilan imej optik untuk foto dan video.

Mod potret di iPhone 8 Plus menjadi lebih baik. Umpama mengambil gambar menggunakan kamera DSLR. Untuk latar depan yang lebih tajam dan lebih banyak latar belakang yang kabur, memberikan effect gambar lebih ketara.

Untuk info lanjut boleh ke laman web rasmi Apple Malaysia di sini https://www.apple.com/my/shop/buy-iphone/iphone-8#

Setakat hari ini MrJocko pernah menggunakan smartphone iPhone 3, iPhone 5 dan iPhone 6. Dari segi spesifikasi memang berbaloi, tetapi seprti biasa, harga untuk smartphone Apple seperti iPhone 8 ini adalah ‘over priced’.

Tapi kalau korang ada banyak duit, apa salahnya beli iPhone 8 atau iPhone 8 Plus.

Baca sini tentang iPhone 7 Merah http://www.mrjocko.com/2017/03/harga-iphone-7-merah-special-edition.html

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.