Travel Blogger Malaysia Influencer

G-Shock MurahBeli GShock Murah

Harga Samsung Galaxy S10E Galaxy S10 Dan Galaxy S10 Plus

Awal pagi tadi, waktu Malaysia jam 3.00 pagi berlangsung event Samsung terbesar 2019 dengan pengenalan kepada beberapa lagi barisan smartphonet erbaru. Samsung Galaxy Unpacked 2019 memperkenalkan Harga Samsung Galaxy S10E Galaxy S10 Dan Galaxy S10 Plus. Ia satu yang menakjubkan kerana meraikan perjalanan terbaik Samsung untuk tahun 2019.

Meraikan satu dekad sejak pelancaran Galaxy S yang pertama, Samsung Electronics Co., Ltd. memperkenalkan telefon pintar premium baru, Galaxy S10. Dengan empat peranti unik, garis Galaxy S10 direka bentuk untuk memenuhi keperluan pasaran telefon pintar hari ini, jadi pengguna boleh melakukan lebih banyak daripada apa yang mereka suka.

Harga Samsung Galaxy S10E Galaxy S10 Dan Galaxy S10+

Harga Samsung Galaxy S10E Galaxy S10 Dan Galaxy S10+

Samsung Galaxy S10 direka untuk mereka yang mahukan telefon pintar premium dengan prestasi yang berkuasa. Bagi pengguna yang mencari peranti supercharged, Samsung Galaxy S10+ antara yang terbaik dari segi spesifikasi, paparan skrin, kamera, prestasi dan hampir semua fungsi.

Manakala Samsung Galaxy S10e dibina untuk mereka yang mahukan semua keperluan premium dalam pakej padat pada skrin rata dengan harga yang lebih murah.

Akhir sekali, Galaxy S10 5G dicipta untuk mereka yang mahukan lebih banyak daripada segala-galanya dan bersedia untuk kelajuan yang paling pantas dan ciri yang paling berkuasa. Memaparkan paparan AMOLED Dynamic all-new, kamera generasi akan datang, dan prestasi pintar, garis Galaxy S10 menawarkan pengguna lebih banyak pilihan dan menetapkan standard baharu untuk telefon pintar.

Model-model ini akan memperkenalkan Paparan AMOLED Dinamik. Ia pengalaman Skrin Penuh dengan Pengimbas Cap Jari Ultrasonik. Galaxy S10 dibuat dengan skrin terbaik Samsung, paparan AMOLED Dinamik pertama di dunia. Sebagai telefon pintar HDR10 + yang pertama, paparan menyampaikan kandungan digital yang jelas, dan dengan pemetaan nada dinamik, anda akan melihat pelbagai warna yang lebih luas untuk gambaran yang nyata dan realistik. Paparan Dynamic AMOLED Galaxy S10 juga diperakui oleh VDE untuk warna-warna cerah dan nisbah kontras yang luar biasa untuk kulit hitam yang lebih hitam dan lebih cerah.

Disahkan oleh DisplayMate, anda juga akan menikmati warna yang sangat tepat pada peranti mudah alih anda – walaupun dalam cahaya matahari yang keras. Tambahan pula, paparan AMOLED Dinamik juga mengurangkan cahaya biru melalui paparan Eye Comfort yang disahkan TÜV Rheinland tanpa menjejaskan kualiti gambar atau menambahkan penapis.

Display Infinity-O unik Galaxy S10 membungkus pelbagai sensor dan teknologi kamera ke dalam paparan lubang – supaya anda boleh memaksimumkan realiti skrin anda tanpa sebarang gangguan.

Paparan Dynamic AMOLED Galaxy S10 juga termasuk pengimbas cap jari Ultrasonik Ultrasonik yang pertama yang membentangkan kontur 3D cap jari fizikal anda – bukan imej 2D, untuk anti-spoofing yang lebih baik. Dengan pensijilan Komponen Biometrik Perikatan FIDO pertama di dunia, pengesahan biometrik generasi berikut menawarkan keselamatan seperti peti besi untuk memastikan peranti anda selamat.

Pro-Grade Camera
Membina kepimpinan kamera Samsung Dual Pixel dan Dual Aperture yang pertama, Galaxy S10 memperkenalkan teknologi kamera baru dan kecerdasan canggih yang menjadikannya mudah untuk mengambil gambar dan video epik:

• Lensa Lebar Ultra: Yang pertama untuk Siri S, Galaxy S10 menawarkan Lensa Lebar Ultra dengan bidang pandangan 123 darjah, seperti mata manusia, jadi apa yang anda lihat adalah apa yang ada dalam bingkai. Sempurna untuk tangkapan landskap yang mengagumkan, panorama yang besar dan juga menyesuaikan seluruh keluarga yang diluaskan ke dalam gambar, Ultra Lens Lens memastikan bahawa anda sentiasa dapat menangkap adegan penuh.

• Rekod Video Super Steady & Tinggi: Galaxy S10 menawarkan rakaman Super Steady dengan teknologi penstabilan digital. Sama ada anda menari di tengah-tengah konsert yang menakjubkan atau cuba merakam setiap perincian menunggang basikal yang bergelora, Super Steady membolehkan anda menangkap masa ini. Kedua-dua kamera depan dan belakang boleh menembak sehingga kualiti UHD, dan dalam industri pertama, kamera belakang memberikan anda fleksibiliti untuk merakam dalam HDR10 +.

• Kamera AI: Galaxy S10 menjadikan ciri-ciri pintar lebih tepat dengan Unit Pemprosesan Neural (NPU) supaya anda boleh mendapat potongan harga pro-gred bernilai tanpa perlu memilih tetapan kamera lanjutan secara manual. Pengoptimuman Scene kini boleh mengenali dan lebih akurat memproses adegan tambahan kerana NPU. Dan dengan Cadangan Shot, Galaxy S10 menawarkan cadangan komposisi automatik supaya anda boleh bingkai foto anda lebih baik daripada sebelumnya.

Galaxy S10 dibina dengan perkakasan premium dan perisian pembelajaran berasaskan mesin yang bekerja keras supaya anda tidak perlu. Dari keupayaan perkongsian kuasa baru untuk peningkatan prestasi berkuasa AI dan Wi-Fi Pintar, Galaxy S10 adalah peranti Samsung yang paling pintar lagi, dari dalam ke luar.

• PowerShare Tanpa Wayar: Samsung memperkenalkan Wireless PowerShare pada Galaxy S10, menjadikannya mudah untuk mengenakan telefon pintar yang diperakui oleh Qi dan juga peranti yang boleh dipakai yang serasi. Di samping itu, Galaxy S10 mampu mengecas dirinya dan peranti kedua secara serentak melalui Wireless PowerShare, semasa disambungkan kepada pengecas biasa, membolehkan anda meninggalkan pengecas kedua di rumah semasa dalam perjalanan.

• Prestasi Pintar: Perisian AI baru pada Galaxy S10 secara automatik mengoptimumkan bateri, CPU, RAM, dan juga suhu peranti berdasarkan cara anda menggunakan telefon anda dan terus belajar dan menjadi lebih baik dari masa ke masa. Memanfaatkan kemampuan AI, Galaxy S10 juga mempelajari cara anda menggunakan peranti anda untuk melancarkan aplikasi yang paling sering digunakan dengan lebih cepat.

• Wi-Fi pintar: Galaxy S10 dilengkapi dengan Wi-Fi Pintar yang membolehkan sambungan tanpa gangguan dan selamat dengan beralih antara Wi-Fi dan LTE dengan lancar, serta memberi amaran kepada anda mengenai sambungan Wi-Fi yang berisiko. Galaxy S10 juga menyokong piawaian Wi-Fi baru 6, menjadikannya prestasi Wi-Fi yang lebih baik apabila disambungkan ke penghala yang serasi.

• Bixby Rutin: Di Galaxy S10, Bixby mengotomatikkan rutin anda dan memberikan cadangan peribadi untuk memudahkan hidup anda. Dengan rutin pre-set dan diperibadikan, seperti rutin Memandu dan Sebelum Bed, yang disesuaikan berdasarkan tabiat anda, Galaxy S10 menjadikan perkara mudah dengan secara automatik mengurangkan sentuhan peranti dan memotong langkah-langkah dari hari anda.

Samsung Galaxy Unpacked 2019
Samsung Galaxy Unpacked 2019
Samsung Galaxy Unpacked 2019
Samsung Galaxy Unpacked 2019

Baca : MrJocko dan Samsung Mobile
 
Garis Galaxy S10 menawarkan semua yang anda jangkakan dari siri Galaxy S dan banyak lagi-termasuk Fast Wireless Charging 2.0, IP68 air dan rintangan debu, pemproses generasi akan datang dan perkhidmatan Samsung seperti Bixby, Samsung Health, Samsung Pay dan Samsung DeX . Anda akan mendapat kapasiti storan terbesar yang tersedia pada peranti Galaxy – S10 + bahkan dilengkapi dengan 1TB storan terbina dalam – dan keupayaan untuk menambah kad microSD 512GB tambahan sehingga 1.5TB.

• Kelajuan: Galaxy S10 memberi anda keupayaan untuk mengakses Wi-Fi generasi ke-6 yang memberi anda keutamaan dan akses empat kali lebih pantas ke atas pengguna lain di kawasan yang sesak seperti lapangan terbang. Mengalami kilat cepat LTE untuk memuat turun dan melayari yang mampu sehingga 2.0Gbps untuk kali pertama.

• Permainan: Kejuruteraan untuk pengalaman permainan yang terbaik, Galaxy S10 dibina dengan perisian pengoptimuman prestasi permainan berasaskan AI dan perkakasan premium termasuk Dolby Atmos untuk mod permainan dan sistem penyejukan ruang wap. Galaxy S10 juga merupakan peranti mudah alih yang pertama untuk dioptimumkan untuk permainan yang dibuat pada platform Perpaduan.

• Keselamatan: Galaxy S10 dibina dengan gred pertahanan Samsung Knox, serta simpanan selamat yang disokong oleh perkakasan, yang menempatkan kunci peribadi anda untuk perkhidmatan mudah alih yang dibolehkan blockchain.

Galaxy S10, Galaxy S10 + dan Galaxy S10e boleh didapati dalam Prism White, Prism Black, dan Prism Green. Galaxy S10 + juga boleh didapati dalam dua model seramik premium baru: Seramik Hitam dan Seramik Putih.

Samsung Galaxy S10E dijual pada harga RM2,699, Samsung Galaxy S10 RM3,299 dan Samsung Galaxy S10+ (128GB) pada harga RM3,699. Untuk yang cari kapasiti storan yang besar, Samsung Galaxy S10+ (512GB) dijual dengan harga RM4,599.

Samsung Galaxy S10, Galaxy S10+ dan Galaxy S10e akan tersedia untuk tempahan awal bermula dari 22 Februari 2019, jam 10:00 pagi sehingga 28 Februari 2019 (atau sementara stok masih ada).

Pelanggan yang menempah tempahan pre-order koleksi keluarga Galaxy S10 ini akan menerima hadiah istimewa seperti :

re-order samsung galaxy s10 gifts

Untuk informasi lebih lanjut tentang spesifikasi dan harga jualan Galaxy S10E, Galaxy S10 dan Galaxy S10+ ditempat anda, boleh layari http://www.samsungmobilepress.com, http://news,samsung.com/my or www.samsung.com/galaxy.

To pre-order a Galaxy S10, visit www.samsung.com/my

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.